06/07/2016 11:23

Τετραπλός φόνος Αγίας Νάπας: Ανανεώθηκαν τα διατάγματα κράτησης για την 30χρονη γυναίκα και τον 32χρονο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε σήμερα για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης εναντίον άνδρα 32 χρόνων και γυναίκας 30 χρόνων, από τη Λευκωσία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας για υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, φόνου εκ προμελέτης, συνωμοσίας για φόνο, απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών, κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών, κλοπής, εμπρησμού και συνέργια μετά τη διάπραξη, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ19 – 27 Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα και τη Λευκωσία.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, το βράδυ της 23ης Ιουνίου ενώ οι Φάνος Θεοφάνους Καλοψιδιώτης 51 ετών, Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 ετών, η σύζυγος του Σκεύη 39 ετών με τα δύο ανήλικα παιδιά τους και ο Γεώργιος Χαραλάμπους 37 ετών, δειπνούσαν σε εστιατόριο στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, τρία άγνωστα πρόσωπα επιτέθηκαν πυροβολώντας με πιστόλια και αυτόματα όπλα, σκοτώνοντας τους τρεις και τραυματίζοντας σοβαρά τον τέταρτο και ένα άλλο άτομο που βρισκόταν σε άλλο τραπέζι μαζί με άνδρα από τη Σερβία.

Ένας από τους δράστες, 41 ετών από την Αλβανία, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ στη σκηνή εντοπίστηκε μεταξύ άλλων τεκμηρίων και ένα πιστόλι τύπου Glok, που κρατούσε ο νεκρός δράστης. Μετά την επίθεση, δύο άτομα διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με αυτοκίνητο.

Πρόσθεσε ότι τα ξημερώματα της 24ης Ιουνίου εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα ένα αυτοκίνητο να καίγεται και μέσα σ’ αυτό υπήρχε ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο τύπου Καλάζνικοφ που πιστεύεται ότι σχετίζεται με την υπόθεση των φόνων. Από εξετάσεις της Αστυνομίας διεφάνη ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από τη Λευκωσία μεταξύ 19 – 20 Ιουνίου.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον ατόμου από την Αλβανία που καταζητείται.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου δόθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι σε διαμέρισμα στην Αγλαντζιά, που ανήκει στην 30χρονη, κρυβόταν ο καταζητούμενος Αλβανός δράστης του τετραπλού φόνου. Η Αστυνομία διενήργησε έρευνα στο διαμέρισμα και σε αντικρινό διαμέρισμα, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί ο καταζητούμενος ή οτιδήποτε επιλήψιμο.

Με εντάλματα σύλληψης η Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα, ένα 32χρονο και μία 30χρονη, τα οποία την περασμένη Τρίτη 28 Ιουνίου, τέθηκαν υπό 8ημερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Την περασμένη Πέμπτη η 30χρονη προέβη σε θεληματική κατάθεση και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο 32χρονος αρχές Μαΐου της πήγε στο διαμέρισμα που είχε προς ενοικίαση δύο άγνωστους αλλοδαπούς για να μείνουν λίγες μέρες, της ζήτησε να τους παίρνει καθημερινά φαγητό, ενώ της ζήτησε και του έδωσε καθαριστικά όπλου που προμηθεύτηκε από συγγενικό της άτομο.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 30χρονης όταν ζήτησε επίμονα να μάθει γιατί ο 30χρονος άρχισε να συμπεριφέρεται παράξενα, της απάντησε πως οι δύο αλλοδαποί «ήρθαν για να κάνουν μια πράξη», χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η 30χρονη ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι την επομένη του φόνου, ο 32χρονος της είπε πως ήταν ο οδηγός στο φονικό που έγινε στην Αγία Νάπα, ότι οι δύο αλλοδαποί που φιλοξένησαν ήταν οι δύο εκτελεστές και ότι ο ένας σκοτώθηκε και ο άλλος βρισκόταν στο διαμέρισμα της στην Αγλαντζιά. Στη συνέχεια και οι δύο ύποπτοι φυγάδευσαν τον καταζητούμενο και τον έκρυψαν σε συγκεκριμένο χώρο στη Λευκωσία.

Την περασμένη Τρίτη ο 32χρονος προέβη σε θεληματική κατάθεση στην οποία ομολόγησε την εμπλοκή του στη διάπραξη των υπό διερεύνηση αδικημάτων και κατονόμασε ως συνεργάτες του στη υπόθεση τον καταζητούμενο Αλβανό και τέσσερις υπόπτους οι οποίοι συνελήφθηκαν και τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, ο ύποπτος στην κατάθεση του ανέφερε ότι ήταν το άτομο που μεσολάβησε για τη διαμονή των δύο Αλβανών εκτελεστών, που τους προμήθευσε τα όπλα και έκανε μαζί τους παρακολουθήσεις του χώρου ενώ ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου που μετέφερε τους δύο εκτελεστές στο χώρο του φονικού. Στη συνέχεια, όπως είπε, φυγάδευσε τον ένα εκτελεστή σε συγκεκριμένο σημείο όπου τους ανέμεναν δύο άλλα αυτοκίνητα στα οποία επιβιβάστηκαν, αφήνοντας πίσω το αυτοκίνητο που οδηγούσαν, το οποίο είχαν κλέψει από τη Λευκωσία.

Είπε επίσης ότι το κλειδί του αυτοκινήτου το πήρε από άτομο που τελεί υπό κράτηση για την ίδια υπόθεση, ενώ άλλο πρόσωπο τον μετέφερε για να παραλάβει το όχημα από το χώρο όπου κλάπηκε. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του 32χρονου, μετέφεραν το κλοπιμαίο αυτοκίνητο σε εξοχική κατοικία στην Αγία Νάπα για να το χρησιμοποιήσουν για το φόνο.

Ο 32χρονος ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι μετά το φονικό είχαν μεταβεί στη Λεμεσό όπου προσπαθούσαν να κρύψουν τον καταζητούμενο Αλβανό μαζί με το άτομο που τους έδινε οδηγίες και ήδη τελεί υπό κράτηση μαζί με τη φιλενάδα του. Τελικά και οι τέσσερις επέστρεψαν στη Λευκωσία όπου ο 32χρονος έκρυψε τον καταζητούμενο στο διαμέρισμα της 30χρονης, στη συνέχεια τον μετέφεραν μαζί σε άλλο χώρο όπου πέρασε τη νύχτα και την επομένη παρέλαβε τον Αλβανό και με άλλο άτομο που τελεί υπό κράτηση, τον έκρυψαν σε διαμέρισμα στη Λεμεσό.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης μέχρι σήμερα λήφθηκαν 240 καταθέσεις, έγιναν έρευνες σε διαμέρισμα στη Λεμεσό και σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Λευκωσία προς εντοπισμό του καταζητούμενου Αλβανού χωρίς όμως αποτέλεσμα, αλλά εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια που υποδηλώνουν ότι αυτός διέμενε εκεί.

Επίσης παραλήφθηκαν 22 κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που αξιολογούνται από την Αστυνομία, αναμένεται να ληφθούν άλλες 50 καταθέσεις, από το περιβάλλον των υπόπτων και από πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους στις Επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Αμμοχώστου, θα γίνουν αναγνωριστικές παρατάξεις από άτομα που είδαν τους δύο υπόπτους σε συγκεκριμένους χώρους, αναμένονται τα αποτελέσματα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων για όλα τα τηλέφωνα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, θα γίνουν νέες έρευνες προς εντοπισμό του καταζητούμενου Αλβανού, ενώ μεταξύ άλλων αναζητείται το άτομο που έκαψε το αυτοκίνητο λίγο μετά το φονικό.

Οι δικηγόροι των δύο υπόπτων δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους.

Οι δύο ύποπτοι μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου με ισχυρή αστυνομική δύναμη που αποτελείτο από άνδρες του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού με πλήρη εξάρτηση και αλεξίσφαιρα γιλέκα, άνδρες της ΜΜΑΔ και του ΤΑΕ Λάρνακας.

Tags: