03/07/2016 13:34

Ιωνάς για το φονικό Αγίας Νάπας: Πλησιάζουμε προς τη συμπλήρωση των ερευνών

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, σε σχέση με το φονικό στην Αγία Νάπα είπε πως φαίνεται ότι οι έρευνες προχωρούν σε πολύ καλό δρόμο και ότι «πλησιάζουμε προς τη συμπλήρωση των ερευνών».

«Σίγουρα οι ανακριτές θα επιτελέσουν το έργο που έχουν αναλάβει ώστε αυτή η υπόθεση να συμπληρωθεί πλήρως και να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης και αναμένουμε ότι με την ολοκλήρωση των ερευνών θα έχουμε και τις απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τη διαφθορά και άλλα θέματα που αφορούν την Αστυνομία» σημείωσε.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις ενέργειες που γίνονται για πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία ο κ. Νικολάου επανέλαβε ότι έχουν ληφθεί πάρα πολλά μέτρα για πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων και αυτά της διαφθοράς, της αξιοκρατίας, των παρεμβάσεων, της κατάχρησης εξουσίας και πολλών άλλων.

Είπε πως όλα αυτά τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν αποδώσει και συγκεκριμένα αποτελέσματα, σημείωσε ωστόσο πως καθώς δεν υπάρχει εφησυχασμός, συνεχώς αξιολογείται η όλη προσπάθεια.

Πρόσθεσε πως ακριβώς είναι στο πλαίσιο αυτό που εκπονήθηκε η έρευνα για λογαριασμό της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά την πάταξη της διαφθοράς στο Σώμα, εξηγώντας πως με βάση αυτήν την έρευνα το θέμα θα εξεταστεί πιο ολιστικά.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι η διάσταση του προβλήματος όπως αυτό καταγράφεται και μέσα από την έρευνα επιβάλλει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα για αποτελεσματικούς ελέγχους και για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων. Πρόσθεσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα ετοιμαστεί σχετική νομοθεσία για προώθηση στη Βουλή.

«Υπάρχει η βούληση η πολιτική, υπάρχει και η θέληση από την πλευρά της Αστυνομίας για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα σημείο που να περιορίσουμε τη διαφθορά σε τέτοιο βαθμό που να μην επηρεάζει το έργο της Αστυνομίας» τόνισε.

Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα πως παρά την όποια κριτική ασκείται από διάφορα κόμματα, την κατάλληλη ώρα που θα παρουσιαστούν οι προτάσεις, για τις οποίες μάλιστα θα γίνει και διαβούλευση με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, θα υπάρξει ανταπόκριση σε αυτή την προσπάθεια.

Υπέδειξε τέλος ότι τα θέματα της Αστυνομίας δεν θα πρέπει να εξετάζονται με κομματική χροιά αλλά να αντιμετωπίζονται ως εθνικό ζήτημα το οποίο επηρεάζει όλους ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και ως εκ τούτου όλοι θα πρέπει να συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια που έχει αρχίσει και συνεχίζει με εντονότερους τώρα ρυθμούς.

Tags: