02/07/2016 21:29

Το 76% όσων κάνουν διακοπές προτιμούν να πάρουν το κινητό τους μαζί παρά έναν καλό φίλο

Είναι γνωστό ότι όλοι λίγο-πολύ έχουμε πάθει εθισμό με το κινητό μας. Τώρα, όμως, μια νέα μελέτη αποδεικνύει ότι δεν μπορούμε – και δεν θέλουμε – να περιορίσουμε τη χρήση του, ούτε καν όταν βρισκόμαστε σε διάλειμμα από τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με έρευνα των Hotels.com, το 76% των ταξιδιωτών θεωρούν το κινητό τους τηλέφωνο το πιο σημαντικό αξεσουάρ των διακοπών τους και, μάλιστα, θα το προτιμούσαν από ένα αγαπημένο πρόσωπο ή έναν φίλο. Το συγκεκριμένο ποσοστό ανέρχεται στο 85% όσον αφορά τους Αργεντίνους και στο 96% στους Ρώσους. Λιγότερο εξαρτημένοι από την ψηφιακή τεχνολογία αποδεικνύονται οι Βρετανοί, παρόλο που το 55% και αυτών παραδέχεται ότι θα προτιμούσε την παρέα του… smartphone του από την ανθρώπινη παρουσία.

Η έρευνα βασίστηκε στις απαντήσεις περισσότερων από 9.000 ταξιδιωτών ανά τον κόσμο. Τα αποτελέσματα έδειξαν, επίσης, ότι όσοι κάνουν διακοπές περνούν κατά μέσο όρο τρεις ώρες την ημέρα με το κινητό τους. Και, μάλιστα, αυτός ο χρόνος ξεπερνά εκείνον που οι ίδιοι ταξιδιώτες περνούν στην παραλία.

Μάλιστα, το 10% των ερωτώμενων παραδέχτηκε ότι η χρήση του κινητού ξεπερνά τις επτά ώρες την ημέρα.

Και ως προς τους λόγους της χρήσης; Ένα στους τέσσερις απάντησε ότι χρησιμοποιεί το κινητό στις διακοπές κυρίως για να ενημερώνεται για τις ειδήσεις, ένας στους πέντε για να αναζητά πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι, αλλά ο πιο δημοφιλής λόγος – και, μάλιστα, με μεγάλη διαφορά – είναι, φυσικά, η χρήση των social media. Για την ακρίβεια, το 43% των ερωτώμενων δήλωσε ότι σερφάρει στα social media ακόμα κι όταν βρίσκονται σε διακοπές και οι μισοί από αυτούς για να «καυχηθούν» για το ταξίδι τους (αυτό το τελευταίο, οι χρήστες του Facebook το γνωρίζουν καλά)

Τέλος, παρότι οι περισσότεροι δεν έχουν διάθεση να τσεκάρουν τα επαγγελματικά τους μηνύματα, λίγοι καταφέρνουν να το κάνουν. Κι έτσι, το 75% όσων κάνουν διακοπές θεωρούν την πρόσβαση σε Wi Fi έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες όταν επιλέγουν το ξενοδοχείο στο οποίο θα διαμείνουν.

Tags:
Cheap Website Traffic