01/07/2016 17:50

Συνολικά 14 προγράμματα παροχής θετικών κινήτρων προς εθνοφρουρούς θέτει σε εφαρμογή το ΥΠΑΜ

Συνολικά δεκατέσσερα προγράμματα παροχής θετικών κινήτρων προς τους εθνοφρουρούς θα εφαρμοστούν με τη νέα σειρά κατάταξης που ξεκινά τη Δευτέρα, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, Οργανισμούς και με ιδιωτικούς φορείς, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, στο Υπουργείο Άμυνας, ο κ. Φωκαΐδης είπε ότι στόχος των προγραμμάτων είναι “να καταστεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας όσο το δυνατόν πιο ωφέλιμος και παραγωγικός”, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τρία νέα προγράμματα που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται με την κατάταξη 2016Β ΕΣΣΟ.

“Σήμερα είχαμε τη δυνατότητα με την ευγενή συνδρομή και τη συνεργασία του Οργανισμού Νεολαίας να καταλήξουμε και να οριστικοποιήσουμε τρία νέα ειδικά προγράμματα θετικών κινήτρων που θα προσφέρονται με τη νέα ΕΣΣΟ”, είπε ο Υπουργός.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά στη δωρεάν παραχώρηση της ευρωπαϊκής κάρτας νέων σε όλους τους εθνοφρουρούς, το δεύτερο αφορά στην παροχή επαγγελματικής και ακαδημαϊκής καθοδήγησης στους εθνοφρουρούς από συμβούλους που θα επισκέπτονται τα στρατόπεδα και το τρίτο πρόγραμμα αφορά στην επέκταση των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης νέων στις μονάδες της ΕΦ, προσφέροντας τη δυνατότητα εξατομικευμένων συναντήσεων με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Ο κ. Φωκαΐδης είπε ότι “όλα αυτά τα προγράμματα προσφέρονται εθελοντικά και για όσους το επιθυμούν με στόχο να καταστήσουμε το χρόνο της στρατιωτικής θητείας παραγωγικό και ωφέλιμο”.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού Νεολαίας Παναγιώτης Σεντώνας είπε ότι η πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Άμυνας για παροχή θετικών κινήτρων προς τους εθνοφρουρούς, καθιστώντας τη στρατιωτική θητεία πιο παραγωγική, “ μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους γι΄ αυτό και προσπαθούμε και εμείς να συνδράμουμε σ΄ αυτή την προσπάθεια” .

“Θεωρούμε ότι οι νέοι μας είναι γι΄ αυτό τον τόπο ο πιο ακριβός θησαυρός του οπότε πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να εργαστούμε από κοινού για την πολύπλευρη ενδυνάμωση τους”, κατέληξε.

Tags:
Cheap Website Traffic