22/06/2016 13:24

Η ΠΟΕΔ καλεί τα μέλη της να ανταποκριθούν στην έκκληση του Τμήματος Δασών

Να ενταχθούν στις Ομάδες Εθελοντών του Τμήματος Δασών για κατάσβεση της πυρκαγιάς, καλεί τα μέλη της η ΠΟΕΔ, η οποία εκφράζει την οδύνη της για την τεράστια και ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή που συνεχίζουν να προκαλούν οι πυρκαγιές στο νησί μας.

Η Οργάνωσε, με σημερινή της ανακοίνωση, εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο των δύο δασοπυροσβεστών και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους τους, ενώ καταθέτει τον θαυμασμό της για την όλη συμπεριφορά τόσο των εργαζομένων σε όλα τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα αλλά και των εθελοντών που υπερβαίνοντας ένας έκαστος εαυτόν διεξάγουν άνισο αγώνα με την πύρινη λαίλαπα.
Σημειώνει, επίσης, την ανάγκη, όταν ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης και ξεκινήσει ο απολογισμός, να γίνει αποτίμηση της οικονομικής διαχείρισης που έτυχαν οι υπηρεσίες του Κράτους αυτά τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά την ετοιμότητα τους να ανταποκριθούν σε αυτές τις καταστάσεις.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, όπως αναφέρεται, η ΠΟΕΔ καλεί όσα από τα μέλη της μπορούν να ανταποκριθούν στην επείγουσα έκκληση του Τμήματος Δασών για συμμετοχή στις Ομάδες Εθελοντών για κατάσβεση της πυρκαγιάς να το πράξουν εντός της ημέρας.

Ενημερώνει επίσης τα μέλη της, πως η Οργάνωση έχει θέσει τις δυνατότητες της στη διάθεση του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και είναι σε ετοιμότητα να προσφέρει βοήθεια στο επικουρικό έργο που αυτό επιτελεί, μόλις της ζητηθεί. Σε τέτοια περίπτωση,σημειώνεται, τα μέλη της ΠΟΕΔ θα ενημερωθούν άμεσα για να συμβάλουν και αυτά με τη σειρά τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης στην αμέσως προσεχή του συνεδρία θα εξετάσει τη ανάληψη πρόσθετων ενεργειών μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, που άπτονται ανθρωπιστικού χαρακτήρα αλλά και της προστασίας των δασών μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic