14/06/2016 15:21

3 δασικές πυρκαγιές έθεσαν σε συναγερμό την Πυροσβεστική – Έκκληση για προσοχή από το Τμήμα Δασών

Το Τμήμα Δασών ανακοινώνοντας ότι την Τρίτη εκδηλώθηκαν 3 δασικές πυρκαγιές, οι οποίες τέθηκαν υπό έλεγχο, κάνει έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει κάθε ενέργεια που πιθανό να προκαλέσει δασική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το Τμήμα η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11:00 το πρωί στην περιοχή Αγίας Παρασκευής, της κοινότητας Καλού Χωριού Λεμεσού. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 11:30, αφού έκαψε 1 δεκάριο με θαμνώδη βλάστηση. Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν 15 άνδρες του Τμήματος Δασών με 5 πυροσβεστικά οχήματα. Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11:30 το πρωί στην τοποθεσία «Μαζόκαμπος» της κοινότητας Παρεκκλησιάς. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 13:00, αφού έκαψε 30 δεκάρια με θαμνώδη βλάστηση, ελιές και χαρουπιές.

Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν 45 άνδρες του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, με 12 πυροσβεστικά οχήματα και 1 προωθητή γαιών, καθώς επίσης και κάτοικοι της περιοχής με ιδιωτικούς εκσκαφείς και γεωργικούς ελκυστήρες. Λόγω της επικινδυνότητας του επεισοδίου στην περιοχή επιχείρησαν και τα δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών. Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Η τρίτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:00 σε περιοχή της κοινότητας Αγίου Επιφανίου Ορεινής. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 13:20, αφού έκαψε 2 δεκάρια με χαμηλή άγρια βλάστηση. Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν 9 άνδρες του Τμήματος Δασών με 3 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς επίσης και κάτοικοι της περιοχής. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από τη χρήση εργαλείου κοπής μετάλλων (σμυρίλιο).

Tags: