13/06/2016 15:38

ΠΑΣΥΝΟ: Δεν μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις με υποστελεχωμένα τα νοσηλευτήρια

Όσοι σχεδιασμοί και να γίνονται για την αυτονόμηση και το ΓεΣΥ, καμιά μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει ή να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, εάν τα νοσηλευτήρια παραμένουν υποστελεχωμένα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΝΟ.

Όπως αναφέρει «η υποστελέχωση των κρατικών νοσηλευτηρίων επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τους νοσηλευτές» και ζητά όπως ετοιμαστεί άμεσα οργανόγραμμα για τις ανάγκες των νοσηλευτηρίων και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΝΟ, παρόλο που οι αριθμοί δείχνουν ότι δεν υπάρχει υποστελέχωση και ότι ο αριθμός του νοσηλευτικού προσωπικού παραμένει ο ίδιος, ο αριθμός των πολιτών που επισκέπτονται τα δημόσια νοσηλευτήρια έχει αυξηθεί από το 60% στο 80%-85%, με την πληρότητα να φτάνει το 100% εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, και με την αύξηση των νέων θαλαμών το πρόβλημα επιδεινώνεται.

Επίσης αναφέρει πως ο αριθμός των νοσηλευτών ανά χιλίους κατοίκους – σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική – υπολογίζεται γύρω στο 4,7 για την Κύπρο και είναι πολύ χαμηλός σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ ο μέσος όρος των χώρων μελών του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) είναι 9,1.

Tags:
Cheap Website Traffic