07/06/2016 17:40

Η αποκάλυψη Ομήρου στο Sigma για το κούρεμα και οι φωνές από το ΑΚΕΛ

Σε μια αποκάλυψη που όπως χαρακτηρίστηκε ότι έφερε φως σε σκοτεινές πτυχές του κουρέματος, προέβη σήμερα ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» αποκάλυψε ότι υπήρξε παρέμβαση της Άγκελα Μέρκελ, μέσω του Μάρτιν Σιούλτς, για αναβολή της ψήφισης του πρώτου κουρέματος.

Μετά το τηλεφώνημα, ο ίδιος κάλεσε τους πολιτικούς ηγέτες για το τηλεφώνημα το οποίο είχε δεχθεί και ενώπιον τους επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο επίσης ενημέρωσε για τα καθέκαστα. Κατά τη σύσκεψη, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι και ο ίδιος είχε δεχθεί τηλεφώνημα και διαβίβασε το ίδιο μήνυμα με την επιθυμία της κ. Μέρκελ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είχε φέρει ένσταση, με αποτέλεσμα το απόγευμα της ίδιας μέρας η πλειοψηφία της Βουλής να απορρίψει το νομοσχέδιο και ο ΔΗΣΥ να τηρήσει αποχή.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ μετά την αποκάλυψη Ομήρου:
“Οι σημερινές αποκαλύψεις του τέως Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου έρχονται να δέσουν με δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η ιδέα του κουρέματος όλων των καταθέσεων προήλθε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Είναι αυτή την απόφαση που οι Ευρωπαίοι ακύρωσαν την επόμενη ημέρα με τηλεδιάσκεψη, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, αλλά η κυβέρνηση Αναστασιάδη επέμενε να ψηφιστεί από την κυπριακή Βουλή.

Αυτή η αποκάλυψη έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων αποκαλύψεων που διαψεύδουν την αναφορά του Προέδρου ότι του έβαλαν το πιστόλι στο κρόταφο για να δεχθεί το κούρεμα, το οποίο έκανε πολύ χειρότερη την κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία.

Κομμάτι – κομμάτι η αλήθεια για το κούρεμα των καταθέσεων βγαίνει στο φως και αυτή εκθέτει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.”

[ot-video][/ot-video]

Πληροφορίες – Πηγές: Sigma TV, Sigmalive, ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic