06/06/2016 19:01

Υπ. Παιδείας: Σε καμία περίπτωση δεν επαληθεύθηκαν οι υποψίες για τροφική δηλητηρίαση.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι τα πέντε παιδιά που είχαν αρρωστήσει, ενώ συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην κατασκήνωση Προδρόμου και μεταφέρθηκαν την Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016, στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου κρατήθηκαν για προληπτικούς λόγους, είναι εντελώς καλά και πήραν εξιτήριο την Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016. Η διάγνωση των γιατρών ήταν ότι τα παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Τα άλλα τέσσερα παιδιά και η δασκάλα τους που επίσης είχαν διαγνωστεί από την Τετάρτη με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας/ίωσης, δεν κρατήθηκαν για νοσηλεία παρά μόνο τους δόθηκε συντηρητική αγωγή. Παρόλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν επαληθεύθηκαν οι υποψίες για τροφική δηλητηρίαση.

Στην κατασκήνωση έγινε προληπτικά η απαραίτητη απολύμανση και επιθεώρηση από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες και διαπιστώθηκε ξανά – προηγήθηκε επιθεώρηση ρουτίνας και την προηγούμενη Τρίτη, 31 Μαΐου 2016 – ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα καθαριότητας και υγιεινής, τόσο κατά τη διάρκεια ετοιμασίας/μαγειρέματος των γευμάτων στην κουζίνα/τραπεζαρία, όσο και στους υπόλοιπους χώρους. Δόθηκε η πιστοποίηση/έγκριση και συνεχίζει από σήμερα, 6 Ιουνίου 2016, τη λειτουργία της κανονικά και με βάση το εκπαιδευτικό και θερινό της πρόγραμμα.

Καλούνται οι γονείς να συνεχίσουν να εμπιστεύονται την κατασκήνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στον Πρόδρομο και τις διαδικασίες που ακολουθούνται. Είναι η μόνη κατασκήνωση που λειτουργεί στην Κύπρο από το 1970 και από το 1997 λειτουργεί τουλάχιστον πέντε μήνες τον χρόνο (Απρίλη – Ιούνη, Οκτώβρη- Νοέμβρη με εκπαιδευτικό πρόγραμμα και Ιούλιο – Αύγουστο με θερινό πρόγραμμα). Φιλοξενεί γύρω στα 2.000 παιδιά Ε’ + Στ’ τάξης, Δημοτικών Σχολείων της Κύπρου και γύρω στους 250 εκπαιδευτικούς και συνοδούς. Υπάρχει μόνιμα επί 24ώρου βάσεως επισκέπτρια υγείας/νοσοκόμα και στις δύσκολες περιπτώσεις εξυπηρετείται από τα πλησιέστερα Ιατρικά Κέντρα/Νοσοκομεία.

Tags:
Cheap Website Traffic