03/06/2016 12:26

ΑΚΕΛ για Προεδρία Βουλής: Ανακόλουθος και Υποκριτικός ο Συναγερμός

Η εκλογή του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων ανέδειξε ποια κόμματα εννοούν τα περί ορθολογισμού και διαφάνειας στην πολιτική ζωή του τόπου και ποια καταλαβαίνουν την πολιτική ως χώρο συναλλαγής και παζαρέματος, αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.
Ο ΔΗΣΥ, παρότι σε ολόκληρη τη διαδικασία δήλωνε ότι βασικό κριτήριο του είναι το Κυπριακό εντούτοις στο τέλος έκανε υπέρβαση όχι προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης της προοπτικής της λύσης αλλά ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση υπερψηφίζοντας έναν από το κόμμα της «αποστασίας» όπως ο Συναγερμός στην ουσία αποκαλεί το Κίνημα της Αλληλεγγύης.

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο κ. Συλλούρης και το κόμμα του απορρίπτουν την πάγια θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς για ομοσπονδιακή λύση.
Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι συστατικό μέρος στο παρασκήνιο και τη συναλλαγή για την προεδρία της Βουλής έγινε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, γεγονός απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό.
Αυτό που καθοδήγησε τους κυβερνώντες, Προεδρικό και ηγεσία του ΔΗΣΥ, δεν ήταν οι πολιτικές αρχές και θέσεις, αλλά οι σκοπιμότητες της διακυβέρνησης.
Επειδή ο ΔΗΣΥ είναι εκτεθειμένος από την ανακολουθία και την ασυνέπειά του, προσπαθεί με διάφορες διαρροές στα ΜΜΕ να σώσει την εικόνα του και να κρύψει την υποκρισία του. Ποτέ ο ΔΗΣΥ δεν έκανε πρόταση για εκλογή του κ. Αδάμου Αδάμου στην προεδρία της Βουλής. Τα όσα διαχέονται δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Έκαναν αυτό που έκαναν οι του Συναγερμού ας έχουν το θάρρος να το παραδεχθούν.
Ως ΑΚΕΛ παραμείναμε συνεπείς σ’ αυτό που δηλώσαμε ευθύς εξ’ αρχής. Ότι δηλαδή δεν θα μπαίναμε σε παζαρέματα και πάρε δώσε. Κάναμε ένα γύρο επαφών και βολιδοσκοπήσεων με κόμματα διαπιστώνοντας ότι κάποια από αυτά είχαν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους δημιουργώντας τετελεσμένα.
Αυτή ήταν η πρώτη μας διαπίστωση.

Η δεύτερή μας διαπίστωση ήταν ότι μερικά κόμματα αντιλαμβάνονται τη σχέση τους με το ΑΚΕΛ ως διαδικασία μόνο για να παίρνουν υποστήριξη και όχι να δίνουν.
Κατόπιν τούτου το ΑΚΕΛ, με απόφαση της Κεντρικής του Επιτροπής, προέβαλε την υποψηφιότητα του Γ.Γρ. του Κόμματος. Με σεβασμό στις πολιτικές δυνάμεις ζητήσαμε τη στήριξή του χωρίς να παραβιάζουμε θέσεις αρχών.
Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται εντός και εκτός Βουλής για την προάσπιση και εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τόπου μας και του λαού μας.

Σ’ αυτή την προσπάθεια το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αναζητά συνεργασίες. Οι προϋποθέσεις και το έδαφος υπάρχουν, αφού διαπιστώνουμε συνάφεια σε θέσεις και απόψεις πάνω σε διάφορα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το λαό και την κοινωνία μας.

Tags:
Cheap Website Traffic