23/05/2016 10:44

Ομήρου: Καθήκον η αυτοκριτική και υιοθέτηση πολιτικών για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών

Η αποχή καταδεικνύει το πρόβλημα της έλλειψης εμπιστοσύνης και πρέπει να ληφθούν μέτρα για αποκατάσταση αυτού του αισθήματος, τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου αναφέρει πως οι εκλογές τέλειωσαν και η ετυμηγορία του λαού είναι σεβαστή, σημειώνοντας ότι “δυστυχώς, το φαινόμενο της αποχής καταδεικνύει ότι το πρόβλημα της έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτική διαδικασία και το πολιτικό προσωπικό εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρή αδυναμία στη λειτουργία της δημοκρατίας”.

“Καθήκον όλων η αυτοκριτική και κυρίως η υιοθέτηση μέτρων και πολιτικών που θα αποκαταστήσουν το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών”, προσθέτει.

Ο κ. Ομήρου σημειώνει ότι η νέα Βουλή καλείται μέσα στις δύσκολες συνθήκες, που εξακολουθεί να διέρχεται η οικονομία και η κοινωνία, να ασκήσει το νομοθετικό της έργο με κοινωνική ευαισθησία, στηρίζοντας τις αδύνατες ομάδες του πληθυσμού.

Καλείται ακόμα, προσθέτει, να ασκήσει τον αναγκαίο κοινοβουλευτικό έλεγχο με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης της κρατικής μηχανής και της παραγωγής του κυβερνητικού έργου και να διαφυλάξει τις εξουσίες της Βουλής, όπως αυτές κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα.

“Τέλος, σε ό,τι αφορά το μεγάλο εθνικό μας θέμα, η Βουλή καλείται να επαγρυπνεί για την επίτευξη δημοκρατικής, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού στη βάση των περί Κύπρου ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου”, καταλήγει ο κ. Ομήρου.

Tags:
Cheap Website Traffic