20/05/2016 15:25

Θερινό σχολείο λειτουργεί φέτος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο θερινό σχολείο για μαθητές Λυκείου που διοργανώνει για πρώτη χρονιά, το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Θερινό Σχολείο με τίτλο “Γίνε και εσύ φοιτητής για μια εβδομάδα!”, θα λειτουργήσει από τις 21 Ιουνίου έως και τις 16 Ιουλίου 2016.

Ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρει πως “πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα κυπριακά δεδομένα με στόχο τη γνωριμία των μαθητών με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την άμεση επαφή τους με το επιστημονικό αντικείμενο που τους ενδιαφέρει”.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης δήλωσε ότι “το Θερινό Σχολείο ακολουθεί τα πρότυπα διεθνών Θερινών Σχολείων και η υλοποίησή του έχει ως βασικό σκοπό την επαύξηση των ιδιαίτερων δυνατοτήτων των μαθητών Λυκείων, με τη διασφάλιση ενός προγράμματος υψηλού επιπέδου εστιασμένου στην ολοκληρωμένη και διεπιστημονική προσέγγιση-θεώρηση και σε σύγχρονες πρακτικές”.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων από όλη την Κύπρο.

Κατά το 2016, το Θερινό Σχολείο θα λειτουργήσει για 4 βδομάδες, από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και τα μέσα Ιουλίου και θα λάβει χώρα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου, στην Πανεπιστημιούπολη.

Κάθε εβδομάδα θα προσφέρονται, παράλληλα, τέσσερις διαφορετικές επιστημονικές ενότητες, οι οποίες διαφέρουν από εβδομάδα σε εβδομάδα. Κάθε περίοδο θα παρακολουθούν το πρόγραμμα τέσσερις διαφορετικές ομάδες μαθητών και κάθε μαθητής θα συμμετέχει μόνο στην ενότητα που τον ενδιαφέρει.

Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα (ανεξαρτήτως πόλης διαμονής) θα διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κύπρου και τα δίδακτρα ανέρχονται σε 390 ευρώ ανά μαθητή, ανά εβδομάδα.

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic