18/05/2016 17:29

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Βαρύ πρόστιμο και απέλαση σε γυναίκα που κοίταξε το κινητό του συζύγου της

Σημερινό δημοσίευμα της αγγλόφωνης εφημερίδας «Gulf News» υποστηρίζει πως δικαστήριο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επιδίκασε βαρύ χρηματικό πρόστιμο και εντολή απέλασης σε βάρος μιας γυναίκας με την κατηγορία ότι παραβίασε την ιδιωτική ζωή του συζύγου της, ελέγχοντας -χωρίς την έγκρισή του- το κινητό του τηλέφωνο επειδή υποψιαζόταν πως την απατούσε.  

Στη γυναίκα αυτή, η οποία δεν κατονομάζεται (σ.σ. διευκρινίζεται ωστόσο ότι είναι μετανάστρια από άλλη αραβική χώρα), επιβλήθηκε πρόστιμο 150.000 ντίρχαμ ( ήτοι €36.320) από ποινικό δικαστήριο στο Εμιράτο του Άζμαν.

Ο συνήγορός της είπε στην εφημερίδα πως η γυναίκα κατηγορούσε τον σύζυγό της πως είχε εξωσυζυγική σχέση. Παραδέχθηκε ότι έλεγξε τον τηλέφωνό του χωρίς την άδεια του και ότι μετέφερε φωτογραφίες που περιείχε στη δική της συσκευή, πρόσθεσε ο δικηγόρος του.

Ο σύζυγός της προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της, και το δικαστήριο την καταδίκασε την περασμένη Πέμπτη βάσει του νόμου για τα ηλεκτρονικά αδικήματα στα ΗΑΕ, σύμφωνα με το οποίο θεωρείται ποινικό αδίκημα η «παραβίαση της ιδιωτικής ζωής ενός άλλου προσώπου» με τη χρήση εργαλείων πληροφορικής.

Η Gulf News αναφέρει ότι το ζευγάρι είναι περίπου 30 ετών, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

lifo.gr

Tags:
Cheap Website Traffic