09/05/2016 14:41

Ομήρου: Ικανοποίηση για την αλληλεγγύη των αραβικών κρατών στον αγώνα της Κύπρου

Την ικανοποίηση του για την αλληλεγγύη που τα αραβικά κράτη επιδεικνύουν προς τον αγώνα της Κύπρου για δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος, στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ, καθώς και του κοινοτικού κεκτημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος δέχθηκε σήμερα τον Επίτροπο Διεθνών Σχέσεων του κόμματος Φάταχ, πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Nabeel A. Shaath.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε το δρα Shaath για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα και ενημερώθηκε από το συνομιλητή του για τις πρόσφατες προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ της Ισραηλινής και της Παλαιστινιακής πλευράς.

Επαναβεβαιώθηκαν, εξάλλου, οι πολύ φιλικοί δεσμοί που συνδέουν την Κύπρο και την Παλαιστίνη, ενώ τονίσθηκε εκατέρωθεν ότι η αμοιβαία στήριξη στους αγώνες των δύο λαών παραμένει αναλλοίωτη. Στήριξη, που βασίζεται, όπως υπογραμμίστηκε, στην κοινή δέσμευση στις αρχές του διεθνούς δικαίου και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε, ακολούθως, στη διαχρονική στήριξη της Βουλής των Αντιπροσώπων για δίκαιη επίλυση της Ισραηλο-Παλαιστινιακής διένεξης, βάσει των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ, υπενθυμίζοντας και τα σχετικά Ψηφίσματα που η ίδια η Κυπριακή Βουλή υιοθέτησε κατά καιρούς.

Tags: