06/05/2016 19:40

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Τεχνολογική Καινοτομία για τις Βουλευτικές Εκλογές

Το Future Worlds Center επαναστατεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας http://vouli2016.online, στην οποία ο κάθε πολίτης μπορεί να δει σε βίντεο τις απαντήσεις των υποψηφίων βουλευτών για προτάσεις/μέτρα για τη μείωση της διαφθοράς και την ενίσχυση της λογοδοσίας των πολιτικών, αλλά και τους τομείς της δημόσιας ζωής στους οποίους θα αναπτύξουν δράση – σελιδοποιημένες ανά ερώτηση και ταξινομημένες ανά κόμμα/επαρχία.

Πρόκειται για ένα εύχρηστο διαδικτυακό εργαλείο που επιτρέπει στον χρήστη να ακούσει τις απαντήσεις των υποψηφίων βουλευτών από την άνεση των συσκευών του, δίνοντας του έτσι την δυνατότητα να τις αξιολογήσει και να κάνει μια πιο ενημερωμένη και πιο συνειδητή επιλογή ψήφου. Σύντομα έρχεται παρουσίαση και του mobile application IDEA PRISM το οποίο θα φέρει τους υποψηφίους κυριολεκτικά στα χέρια των πολιτών. Η εφαρμογή σχεδιάστηκε από τον ίδιο οργανισμό με τρόπο ώστε να συλλέγει και να αξιοποιεί τη συλλογική σοφία ομάδων και επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν σε εικονικούς διαλόγους.

Το Πρόγραμμα ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

To Future Worlds Center, στα πλαίσια του οράματος του για θετική κοινωνική αλλαγή, και σε μια προσπάθεια να ενδυναμώσει τη συμμετοχή των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες, πρωτοπορεί μέσω του προγράμματος ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – Βουλευτικές Εκλογές 2016. Στόχος του προγράμματος είναι να συμβάλει στη δημιουργία κουλτούρας ενεργούς συμμετοχής ειδικότερα των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες της Κύπρου και της Ευρώπης, αρχής γενομένης από τις Βουλευτικές Εκλογές. Αναμένεται ότι θα κατατεθούν και θα συζητηθούν συγκεκριμένα μέτρα, διαδικασίες και εργαλεία που θα βελτιώνουν την εφαρμογή μιας περισσότερο συμμετοχικής δημοκρατίας.

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, μέσω του προγράμματος αυτού, πηγαίνει τους Κύπριους πολίτες ένα βήμα πιο κοντά στην Άμεση, αλλά δομημένη Δημοκρατία, αφού φέρνει τους υποψήφιους βουλευτές κοντά στους πολίτες χρησιμοποιώντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σύγχρονες τεχνολογίες.

Το πρόγραμμα στηρίζει η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για Πρόοδο και Περηφάνια και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου ενώ Πρεσβευτής του προγράμματος είναι ο Νίκος Νικολαΐδης, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως.

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ανά κόμμα

Facebook page

  • 36300+ people reach
  • 13500+ post engagement
  • 2250+ page views
  • 1200+ likes

Youtube channel

  • 2860+ προβολές
  • 1660+ λεπτά συνολικός χρόνος παρακολούθησης των βίντεο

Τα ποσοστά συμμετοχής ανά κόμμα μέχρι στιγμής είναι:

27 υποψήφιοι βουλευτές από 5 κόμματα/κινήματα

ΔΗΣΥ: 9 υποψήφιοι (16%)

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 7 υποψήφιοι (12,5%)

ΔΗΚΟ: 3 υποψήφιοι (5,3%)

Κίνημα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: 3 υποψήφιοι (5,3%)

Κίνημα ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ: 5 υποψήφιοι (9%)

Περισσότερα:

Youtube https://goo.gl/Yn6klu
Facebook https://goo.gl/mHCRb3
Διαδικτυακή πλατφόρμα http://vouli2016.online

Tags: