14/04/2016 21:57

Ξέρεις την πραγματική ηλικία της καρδιάς σου;

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε από τον αμερικανικό φορέα υγείας Centers for Disease Control and Prevention, εκτιμάται πως 3 στους 4 ενήλικες στις ΗΠΑ έχουν «ηλικία καρδιάς» μεγαλύτερη από τη χρονολογική τους ηλικία, γεγονός που τους θέτει σε αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

Η ηλικία της καρδιάς ενός ανθρώπου προσδιορίζεται λαμβάνοντας υπόψη την πραγματική ηλικία, το δείκτη μάζας σώματος και έναν αριθμό παραγόντων κινδύνου για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό, όπου συμπεριλαμβάνονται η υψηλή αρτηριακή πίεση, το κάπνισμα και ο διαβήτης.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 50 πολιτείες και πληροφορίες από μια μεγάλη, συνεχιζόμενη έρευνα (Farmingdale Heart Study), οι ερευνητές κατέληξαν πως σε περίπου 69 εκατομμύρια Αμερικανούς ενήλικες από 30 έως 74 ετών η ηλικία της καρδιάς τους είναι μεγαλύτερη από την πραγματική τους ηλικία. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι μισοί άντρες και 2 στις 5 γυναίκες έχουν ηλικία καρδιάς πάνω από πέντε χρόνια μεγαλύτερη από την χρονολογική τους ηλικία. Η μέση καρδιαγγειακή ηλικία ήταν 8 χρόνια μεγαλύτερη από τη χρονολογική για τους άντρες, κατά μέσο όρο, και 5 χρόνια για τις γυναίκες.

«Στην ηλικία της καρδιάς παίζει σημαντικό ρόλο ο τρόπος ζωής και ορισμένες συνήθειες που μπορούν να αλλάξουν και σταδιακά να αντιστρέψουν το επιβαρυντικό αυτό αποτέλεσμα» δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης δρ Tom Friede. «Όλοι αξίζουμε να είμαστε νέοι στην καρδιά».

Capital Health.

Tags:
Cheap Website Traffic