09/04/2016 17:48

Γεννήθηκε Πρόωρα και με Βαριά Μορφή Αυτισμού. Το Ταλέντο του Όμως, έκανε Όλο τον Κόσμο να Υποκλιθεί!

Συχνά βλέπουμε ανθρώπους που γεννιούνται με απίστευτο ταλέντο. Ο Derek Paravicini είναι ένας από αυτούς. Η ζωή του ξεκίνησε δύσκολα. Γεννήθηκε περίπου 3 μήνες πρόωρα και πάλεψε πολύ για τη ζωή του. Τελικά βγήκε νικητής, αν και υπέστη μερική εγκεφαλική βλάβη στην πορεία.

Είναι τυφλός, έχει δυσκολίες με τη μάθηση και πάσχει από βαριά μορφή αυτισμού. Οι γονείς του ανησυχούν πως δεν θα μπορέσει να ζήσει μια κανονική ζωή, γιατί έχει δυσκολίες στην επικοινωνία με άλλους και στο συντονισμό των κινήσεων του σώματός του.

242-810x424

Αλλά χάρη σε μια σύμπτωση, ανακάλυψαν κάτι απίστευτο: είναι μια μουσική διάνοια! Μία μέρα που η μητέρα του τον πήγαινε σχολείο, άκουσαν ένα θόρυβο από μακρυά που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή του. Ακούστηκαν νότες που προερχόντουσαν από ένα πιάνο του σχολείου.

3343

Ο Derek ένιωσε μια μαγική έλξη προς αυτό. Ακόμα και η μητέρα του πρόσεξε πως κάτι άλλαξε μέσα του. Σαν να τον τράβαγε μαγνήτης το παιδί πήγε κατευθείαν προς την πηγή των ήχων. Με του που έκατσε έγινε κάτι εκπληκτικό, βελτιώθηκε η στάση του σώματός του, πήρε αυτοπεποίθηση και χαλάρωσαν τα χέρια του.

4323

Καθώς ακουμπάει τα πλήκτρα, όλα γίνονται πιο ξεκάθαρα. Αρχίζει να ανακαλύπτει τις νότες. Είναι αδύνατον πλέον να τον σηκώσει από το όργανο και έτσι η μητέρα του αποφάσισε να του κάνει μαθήματα πιάνο. Σύντομα το ταλέντο του ξεχώρισε.

Τελικά έκανε μαθήματα πιάνου κάθε μέρα και μέσα σε μήνες έχει μάθει να παίζει. Η δυνατότητά του να καταλαβαίνει τη μουσική είναι εξωπραγματική.

5298

Στην ηλικία των 7 έπαιξε στη πρώτη του συναυλία και δύο χρόνια μετά τον άφησαν να παίξει στην Βασιλική Ορχήστρα. Όλοι αρχίζουν να τον αναγνωρίζουν για το ταλέντο του. Έχει τη δυνατότητα να παίξει τέλεια ένα κομμάτι απέξω αφού το ακούσει μόνο μια φορά.

6277

Και όχι μόνο. Μπορεί να το παίξει άπταιστα και με άλλα στυλ και ρυθμούς. Εάν ακούσει ας πούμε ένα παλιό κομμάτι τζαζ, μπορεί να το παίξει σαν ποπ χωρίς πρόβλημα. Είναι απίστευτο. Σήμερα, είναι παραγωγός μουσικής, παίζει σε συναυλίες και όσοι τον βλέπουν στη σκηνή βιώνουν αυτήν του την μεταμόρφωση.

7252

Πλέον θεωρείται ένας από τους καλύτερους πιανίστες όλων των εποχών. Οι γονείς του είναι πραγματικά πολύ περήφανοι γι’αυτόν και έχει πάρει τιμητικά διδακτορικό για τα μουσικά του επιτεύγματα. Είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο με τέτοια αναπηρία που καταφέρνει να πάρει τέτοιον τίτλο.

Όταν γεννήθηκε, κανείς δεν περίμενε ότι θα μπορούσε να φτάσει τόσο ψηλά. Και όμως τους διέψευσε!

8242

Δείτε τον εν ώρα δράσης!

Credit: hefty.co / fanpage.gr

Tags:
Cheap Website Traffic