04/04/2016 15:11

Το αγοράκι με τη «μισή καρδιά» που θέλει να κάνει μεταμόσχευση για να βοηθάει τον κόσμο

Ο 9χρονος Henry Bromberg από το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχευση καρδιάς και όνειρό του μετά από αυτό είναι να γίνει γιατρός για να βοηθάει άλλους ανθρώπους και κυρίως παιδιά.

Το μικρό αγόρι γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται «Σύνδρομο Υποπλαστικής Αριστεράς Καρδίας» το οποίο σημαίνει ότι μόνο η μία πλευρά της καρδιάς του λειτουργεί. Περνά τις περισσότερες μέρες στο νοσοκομείο, δεν μπορεί να πάει σχολείο και έχει σταματήσει να μεγαλώνει φυσιολογικά. Οι γιατροί λένε ότι δεν θα τα καταφέρει να επιβιώσει αν δεν γίνει η μεταμόσχευση. Η μητέρα του, Laura, η οποία είναι υπεύθυνη σε φιλανθρωπική οργάνωση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για εκείνον, το να αποκτήσει μια καρδιά θα είναι τρομερό. Ένα όνειρο θα γίνει πραγματικότητα» ενώ ο ίδιος ο Henry πρόσθεσε αναφερόμενος σε όσους εγγράφονται στον Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων για δωρεά οργάνων: «Αν έχετε μια υγιή καρδιά και πεθάνετε αλλά δεν είστε εγγεγραμμένος στο μητρώο, τα όργανά σας δεν θα χρησιμοποιηθούν. Θα ήταν όμως όλος ο κόσμος για μένα να έχω μια νέα καρδιά».

Ο 9χρονος θέλει να γίνει γιατρός, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Mirror, και να βοηθάει τα άλλα άρρωστα παιδιά. «Θα ήθελα να θεραπεύω τους όγκους στο κεφάλι», λέει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο γιος του, ο πατέρας του Robert ανέφερε: «Θα πεθάνει σύντομα χωρίς καρδιά. Το χρονικό διάστημα είναι άγνωστο αλλά σε δύο με τρία χρόνια δεν θα έχει καμία πιθανότητα. Δεν μεγαλώνει πια. Δεν τον βοηθά η καρδιά του». Μέχρι σήμερα το μικρό αγόρι έχει κάνει τρεις εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς, μία όταν ήταν μόλις λίγων εβδομάδων, μια σε ηλικία έξι μηνών και μία τελευταία σε ηλικία έξι ετών. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ο 9χρονος Henry είναι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί μόσχευμα και θα καταφέρει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα στο μέλλον. Εκτός μάλιστα από το να γίνει γιατρός, θέλει να γυρίσει όλο τον κόσμο όταν μεγαλώσει.

Οι γονείς του μιλούν για την ιστορία του με την ελπίδα να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για δωρεά οργάνων και να βρεθεί σύντομα μόσχευμα.

kidadamfb4 kidadamfb5 kidadamfb3 kidadamfb1

via

Tags:
Cheap Website Traffic