03/04/2016 23:10

ΔΗΣΥ: Ολοκλήρωση Επαρχιακών Εκλογικών Συνελεύσεων

Με βάση τα Άρθρα 51, 52 και 56 του Καταστατικού, τον Κανονισμό Περί Επιλογής Υποψηφίων Βουλευτών του Κόμματος και μετά τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν από μέλη του Κόμματος στις 15 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι Επαρχιακές Εκλογικές Συνελεύσεις σε Λευκωσία και Λάρνακα για την ανάδειξη των υποψηφίων Βουλευτών που θα συμπληρώσουν τις κενές θέσεις στα ψηφοδέλτια των δύο επαρχιών.

Στην επαρχία Λευκωσίας έχουν λειτουργήσει 34 εκλογικά κέντρα και στην επαρχία Λάρνακας 8.
Η διαδικασία της ψηφοφορίας διεξήχθη ομαλά, υπό την εποπτεία των Επαρχιακών Γραμματειών και της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος και έχει ολοκληρωθεί χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα. Οι κάλπες έχουν κλείσει στις 7 μ.μ. και έχει ξεκινήσει η διαλογή και καταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα συνολικά 5232 μέλη του κόμματος, 2853 στη Λευκωσία και 2379 στη Λάρνακα.

Υπενθυμίζεται ότι για τη Λευκωσία τις 9 κενές θέσεις διεκδικούν 12 υποψήφιοι ενώ τις 5 κενές θέσεις στο ψηφοδέλτιο της Λάρνακας διεκδικούν 10 υποψήφιοι. Των διαδικασιών εξαιρέθηκαν με βάση τα Άρθρα 52.2.2 και 3.19 η ηγεσία του Κόμματος και υποψήφιες γυναίκες λόγω της σχετικής ποσόστωσης ως ακολούθως:

Για τη Λευκωσία έχουν εξαιρεθεί:
Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρος
Νίκος Τορναρίτης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Στέλλα Κυριακίδου, Αντιπρόεδρος
Ξένια Κωνσταντίνου
Μαρία Κυριακού
Ελίζα Μαρκίδου
Σάβια Ορφανίδου

Επιπρόσθετα εξαιρούνται ο συνεργαζόμενος υποψήφιος και οι κατ’ επιλογήν υποψήφιοι:
Παύλος Δράκος
Σόλων Κασσίνης
Ανδρέας Μασούρας
Νατάσα Πηλείδου

Για τη Λάρνακα εξαιρέθηκε λόγω ποσόστωσης η Αννίτα Δημητρίου.

Το αποτέλεσμα της καταμέτρησης θα υποβληθεί στο Πολιτικό Γραφείο του Κόμματος το οποίο θα συνέλθει μετά τη λήξη της περιόδου των 48 ωρών που είναι η περίοδος ενστάσεων.

Θα ακολουθήσει επίσημη γραπτή ανακοίνωση με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης.

Για εύκολη αναφορά επισυνάπτονται τα ψηφοδέλτια.

Capture

Tags: