30/03/2016 16:19

Ξεκάθαρα τα μηνύματα Σουλτς για την Κύπρο, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Ο ΔΗΣΥ πιστώνει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ενδιαφέρον του για την Κύπρο και τα ξεκάθαρα μηνύματα του, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος προέτρεψε όσους επικρίνουν τον κ. Σουλτς και ανήκουν μαζί του στη συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, “να τα βρουν οικογενειακά”.

Μιλώντας στο περιθώριο περιοδείας του με υποψήφιους βουλευτές σε βιομηχανία πλαστικών στη Λεμεσό και κληθείς να σχολιάσει τις πρωινές αναφορές του Προέδρου του ΔΗΚΟ για εξίσωση θύτη και θύματος από τον Μάρτιν Σουλτς, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ο ίδιος θεωρεί σημαντική την επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, “ενός φίλου της Κύπρου”.

“Δεν έχω λόγο να λέω περισσότερα για κάποιον που δεν ανήκει στη δική μου πολιτική ομάδα στην Ευρώπη, αφού προέρχεται από τους Σοσιαλιστές”, είπε και υπενθυμίζοντας ότι οι ευρωβουλευτές του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ ανήκουν στη συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, είπε “ας τα βρουν οικογενειακά”.

“Εμείς, παρόλο που ο κ. Σουλτς δεν είναι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, πιστώνουμε το ενδιαφέρον του για την Κύπρο και τα ξεκάθαρα μηνύματα του ότι, η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στον αγώνα του κυπριακού ελληνισμού για την επανένωση και την μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ομοσπονδιακό κράτος, μέλος της ΕΕ”, συμπλήρωσε.

“Απολογούμαι γιατί τόσα χρόνια δεν ήταν στο επίκεντρο οι ασθενείς”

Σχολιάζοντας τις προτάσεις των συνδέσμων των ασθενών, με αφορμή την απεργία της ΠΑΣΥΝΟ, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως “είπαν οι άνθρωποι τόσο απλά και ξεκάθαρα πράγματα που δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα να τα δει και να τα αντιμετωπίσει”.

Εμείς οι πολιτικοί, συνέχισε, πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, όλοι μας ανεξαίρετα, “γιατί εδώ και χρόνια στα διάφορα ζητήματα, συζητούμε θέματα υγείας και μιλούμε για τους νοσηλευτές και τους γιατρούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ουδέποτε στο επίκεντρο της συζήτησης μας ήταν οι ασθενείς”.

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως θα πρέπει να απολογηθεί γι αυτό αλλά και να τους συγχαρεί για τις απλές και ξεκάθαρες, κατά την έκφραση του, θέσεις τους και πρόσθεσε ” υποκλίνομαι στους ανθρώπους αυτούς και απολογούμαι γιατί τόσα χρόνια δεν ήταν στο επίκεντρο οι ασθενείς και ήταν όλα τα άλλα ζητήματα”.

“Είπαν ότι, σεβαστό το δικαίωμα της απεργίας, αλλά είναι κι αυτοί εδώ και ζητούν από το κράτος τρία πράγματα ουσιαστικά, να μην πληρώνουν το κόστος και να σταλούν τα περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα, την αγορά υπηρεσιών από άνεργους νοσηλευτές και τρίτο, να βρεθεί κάποια ρύθμιση για τις ουσιαστικές υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την υγεία των πολιτών”, συμπλήρωσε.

Με αφορμή εξάλλου την επίσκεψη του στη βιομηχανία πλαστικών, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως θα πρέπει η κυπριακή Πολιτεία να στρέψει την προσοχή της στις παραγωγικές τάξεις, να δει τα προβλήματα της κυπριακής βιομηχανίας, η οποία “σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο για την κυπριακή οικονομία, με πείσμα και σκληρή δουλειά αντιστέκεται στα προβλήματα και προσφέρει θέσεις εργασίας”.

“Πρέπει να δούμε με πολλή προσοχή τα προβλήματα της κυπριακής βιομηχανίας και τα παθήματα του παρελθόντος να μας γίνουν μαθήματα, γιατί δεν μπορούμε να βάζουμε τα αυγά μας σε ένα καλάθι – καλές και οι υπηρεσίες αλλά και η βιομηχανία είναι απαραίτητη για μια οικονομία”, κατέληξε στις δηλώσεις του.

Tags: