01/03/2016 15:24

Ξεκάθαρος ο υπουργός! Δείτε ποιοι αποφάσισαν ώστε να μην έχουμε τα ακριβά φάρμακα στα φαρμακεία

Ευθύνες σε λειτουργούς του υπουργείου υγείας, επέρριψε ο αρμόδιος υπουργός για τη μη διάθεση εγκεκριμένων κονδυλίων για αγορά ακριβών φαρμάκων για καινοτόμες θεραπείες.

Το ποσό που υπολογίζεται ότι παρέμεινε αδιάθετο και επιστράφηκε στα κρατικά ταμεία υπολογίζεται στα πεντέμισι εκατομμύρια ευρώ .

Σε παρέμβαση του στο πρωϊνό δρομολόγιο, ο Γιώργος Παμπορίδης ανέφερε οτι, για να διατεθεί αυτό το ποσόν, θα έπρεπε να αρχίσουν έγκαιρα διαδικασίες για εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας και οχι άλλων σκοπιμοτήτων.

Ο ίδιος είπε εξοργίζεται για όσα διαπιστώνει και κάλεσε την πολιτεία να επιλύσει το πρόβλημα, αφού όπως είπε ο ίδιος δεν μπορεί να δώσει μαγικές λύσεις, λόγω των αναχωμάτων που έχουν κάποιοι για να παίζουν, όπως είπε, το παιγνίδι τους εντός της δημόσιας υπηρεσίας.

Κάλεσε επίσης αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη μη διάθεση των κονδυλίων να πάψουν να κρύβονται.

Αναφερόμενος στην απόφαση για αφαίρεση εξουσιών από την επιτροπή φαρμάκων και μεταφοράς τους στη γενική διεύθυνση του υπουργείου, ο κύριος Παμπορίδης είπε ότι λήφθηκε για λόγους χρηστής διοίκησης, με εισήγηση του γενικού ελεγκτή.

Πρόσθεσε ακόμη ότι αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες που είχε για τα θέματα αυτά ο υπουργός υγείας, για αποφυγή οποιασδήποτε διαπλοκής.

Μιλώντας νωρίτερα στο Πρωϊνό Δρομολόγιο ο πρώην υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς, εξέφρασε διαφωνία με την αλλαγή της διαδικασίας αγοράς εξειδικευμένων φαρμάκων.

Υποστήριξε ότι η σχετική απόφαση λήφθηκε, επειδή απορρίφθηκε αίτημα για αγορά φαρμάκου, που υπέβαλε φιλικό πρόσωπο υψηλά ιστάμενου κυβερνητικού στελέχους.

Μιλώντας επίσης στο Πρωϊνο Δρομολόγιο, ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης είπε οτι, πριν τις αποφάσεις για αλλαγές, υπήρχε συγκέντρωση εξουσιας στον τομέα της αγοράς φαρμάκων, σε βαθμό ψηλού επιπέδου διαφθοράς.

Ανέφερε επίσης οτι η εξουσια που είχε ο υπουργος για να δίνει την τελική εγκριση ήταν εκτος πρωτοκόλλου.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Tags:
Cheap Website Traffic