15/02/2016 09:55

Η NASA θεωρεί απίθανο να σκότωσε μετεωρίτης τον Iνδό

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA θεωρεί “απίθανο” να ήταν μετεωρίτης το μυστηριώδες αντικείμενο που έπεσε το περασμένο Σάββατο σε ένα σχολείο, στη νότια Ινδία, προκαλώντας τον θάνατο ενός άνδρα.

“Αναμένουμε επιπρόσθετες πληροφορίες από τους ντόπιους επιστήμονες, όμως είναι απίθανο να πρόκειται για κάποιο αντικείμενο που ήρθε από το διάστημα”, ανέφερε ο Ντουέιν Μπράουν, ένας εκπρόσωπος της NASA, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο “μετεωρίτης” έπεσε στην περιοχή Βελόρε του κρατιδίου Τάμιλ Νάντου, σκοτώνοντας έναν οδηγό σχολικού που περνούσε από το σημείο πεζός. Έσπασαν επίσης όλα τα τζάμια ενός γειτονικού κτιρίου. Κοντά στον κρατήρα που δημιουργήθηκε βρέθηκε μια γαλαζωπή πέτρα, λίγο μικρότερη σε μέγεθος από ένα ανθρώπινο χέρι.

_88172579_5f3b0134-cf1a-4b74-9887-95cf6edb549e

Ο πρωθυπουργός του Τάμιλ Νάντου, Τζαγιαλαλίτα Τζαγιάραμ, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση την Κυριακή, κάνοντας λόγο για “μετεωρίτη”.

Όμως από τις φωτογραφίες που είδαν οι επιστήμονες της NASA εκτιμούν ότι για να σχηματιστεί ένας τόσο μεγάλος κρατήρας θα χρειαζόνταν να πέσει στο σημείο “ένας μετεωρίτης βάρους πολλών κιλών”, εξήγησε ο Μπράουν. Το αντικείμενο, που είναι πλέον στα χέρια της αστυνομίας, φαίνεται ότι περιέχει μεταλλικά στοιχεία καθώς κολλάει στους μαγνήτες.

Ορισμένοι ειδικοί υποθέτουν ότι ίσως να πρόκειται για συντρίμμι από πύραυλο ή διαστημικό σκάφος.

lifo.gr

Tags: