15/02/2016 12:27

Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών: Μεγάλος ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή

Η Κύπρος έχει μεγάλο ρόλο να διαδραματίσει στην περιοχή, να καταστεί μια όαση ειρήνης, συμφιλίωσης και διαλόγου, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών, ο οποίος συνοδευόταν από τον Εκπρόσωπο της Μαρωνίτικης Κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Αντώνη Χατζηρούσο, μιλούσε μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Μιλώντας για το σκοπό της επίσκεψής του, είπε ότι ευχαρίστησαν “τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία του στη γιορτή του Αγίου Μάρωνα. Η παρουσία του κάθε χρόνο είναι μεγάλη τιμή και έχει μεγάλη σημασία για τους Μαρωνίτες».

Πρόσθεσε ότι οι Μαρωνίτες της Κύπρου ζουν στο νησί εδώ και 1200 χρόνια και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας και της κουλτούρας της Κύπρου.

Σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν θέματα που αφορούν τη μαρωνιτική κοινότητα, την Εκκλησία των Μαρωνιτών καθώς επίσης και θέματα που άπτονται της λύσης του Κυπριακού.

Πρόσθεσε ότι τη συνάντηση απασχόλησαν, επίσης, περιφερειακά ζητήματα και το Μεσανατολικό και ανέφερε πως «εμείς πιστεύουμε θερμά και είναι και όραμα του Προέδρου, αλλά και ολόκληρου του κυπριακού λαού ότι, η Κύπρος είναι και πρέπει να είναι παράδειγμα για τη Μέση Ανατολή. Η Κύπρος έχει μεγάλο ρόλο να διαδραματίσει στην περιοχή, να καταστεί γρήγορα μια όαση ειρήνης, συμφιλίωσης και διαλόγου». Επεσήμανε δε τη σημασία της εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό «ώστε να υπάρχει ένα σταθερό μέλλον για τις νέες γενιές».

Ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών αναφέρθηκε στο θέμα επιστροφής των μαρωνιτικών χωριών, Αγία Μαρίνα και Ασώματος, σε μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού, επισημαίνοντας τη σημασία που υπάρχει για «μια μειονότητα να είναι συνδεδεμένη με τα χωριά, την Εκκλησία της, τη γη των πατέρων της».

Tags:
Cheap Website Traffic