03/02/2016 17:09

Η ΠΟΕΔ στηρίζει γιατρούς και νοσηλευτές της Δημόσιας Υγείας

Η ΠΟΕΔ στέκεται αλληλέγγυα προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της Δημόσιας Υγείας και υποστηρίζει τη θέση τους για μη αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης, υιοθετώντας την επιχειρηματολογία που απαντά στο ζητούμενο της ποιότητας ζωής των εργαζομένων και της ανανέωσης του επιστημονικού προσωπικού.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι κρίνει αναγκαίο η Πολιτεία να εγκύψει με σοβαρότητα στο καίριο ζήτημα της υποστελέχωσης στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και να δώσει στον Κύπριο ασθενή, πολίτη και φορολογούμενο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δικαιούται, προσθέτοντας ότι οι Κύπριοι ασθενείς έχουν δικαίωμα έγκαιρης και ποιοτικής περίθαλψης.

“Το προσωπικό των νοσηλευτηρίων έχει την επιστημονική κατάρτιση αλλά και τη διάθεση να την παράσχει. Απαιτείται όμως ενίσχυση του σε ανθρώπινο δυναμικό. Η Πολιτεία οφείλει να το παράσχει”, αναφέρει.

Η ΠΟΕΔ καταδικάζει, τέλος, τις δημόσιες δηλώσεις τόσο της ΟΕΒ όσο και κομματικών και πολιτειακών αξιωματούχων, “που αναθεματίζουν το δημοκρατικό δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι και τους καλεί να σεβαστούν τη δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας και με ουσιαστικό διάλογο να δώσουν διεξόδους στα αδιέξοδα που η επιθετική λιτότητα δημιούργησε στο χώρο της Δημόσιας Υγείας”.

Tags:
Cheap Website Traffic