27/01/2016 16:08

Συμμαχία Πολιτών: Δεύτερες σκέψεις για το μίνι ΓΕΣΥ πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση

Χωρίς την πλήρη στελέχωση των κρατικών νοσηλευτηρίων δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μίνι ΓεΣΥ που προγραμματίζει η Κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, κάνοντας λόγο για κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας στην αναμενόμενη αύξηση των ασθενών.

Με αφορμή και την εξαγγελία των γιατρών των εξωτερικών ιατρείων των κρατικών νοσηλευτηρίων ότι θα θέσουν όριο εξυπηρέτησης ασθενών ανά μέρα, ο κ.Λιλλήκας είπε πως η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει δεύτερες σκέψεις στην εφαρμογή ενός μίνι ΓεΣΥ.

Όπως υποστήριξε, “βασική προϋπόθεση είναι να στελεχωθούν πλήρως τα κρατικά νοσηλευτήρια τα οποία μέρα με τη μέρα αδειάζουν τόσο από γιατρούς όσο και από νοσηλευτές” και τόνισε ότι δεν μπορεί το 20% του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του τόπου να συνεχίσει να εξυπηρετεί το 80% των Κυπρίων ασθενών.

“Αν εφαρμοστεί το μίνι ΓεΣΥ ενδεχόμενα το ποσοστό αυτό να αυξηθεί στο 90%-95% κι αυτό θα οδηγήσει σε κατάρρευση των κρατικών νοσηλευτηρίων με τραγικές συνέπειες και με κίνδυνο την υγεία των ίδιων των πολιτών”, συμπλήρωσε.

Πώληση δανείων
——
Αναφερόμενος εξάλλου στις οδηγίες της Κεντρικής Τράπεζας για την πώληση δανείων σε επενδυτικά ταμεία, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών υπέδειξε ότι “είναι λανθασμένη η εντύπωση που επικρατεί ότι μόνο μη εξυπηρετούμενα δάνεια δικαιούνται οι τράπεζες να πουλούν, αφού με βάση το νόμο που δυστυχώς ψήφισε η Βουλή, οι τράπεζες δικαιούνται να πωλούν σε ξένα ταμεία και εξυπηρετούμενα δάνεια”.

Εξέφρασε ακόμη την άποψη πως “είναι τρύπιος” και καμιάν πραγματική προστασία δεν προσφέρει στους δανειολήπτες ο νόμος περί αφερεγγυότητας που ψήφισαν κάποια πολιτικά κόμματα στη Βουλή, καθώς οι τράπεζες έχουν μπει πλέον στην τελική φάση των εκποιήσεων.

Ο Γιώργος Λιλλήκας επανέφερε την πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών, όπως δηλαδή οι δανειολήπτες έχουν το δικαίωμα να τύχουν της έκπτωσης πάνω στα δάνεια τους, που οι τράπεζες είναι διατεθειμένες να προσφέρουν στα ξένα επενδυτικά ταμεία.

“Αυτό αποτελεί και μέτρο δικαιοσύνης γιατί οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο με τις θυσίες των Κυπρίων πολιτών κι είναι άδικο να επωφεληθούν σήμερα τα ξένα επενδυτικά ταμεία που δεν έχουν συνεισφέρει σε τίποτε κι όχι οι Κύπριοι δανειολήπτες”, συμπλήρωσε.

Tags:
Cheap Website Traffic