22/01/2016 14:35

Θετικές και χρήσιμες οι διεθνείς συναντήσεις αρκεί να μην είναι επιφανειακές, είπε ο Σιζόπουλος

Διεθνείς συναντήσεις (ιδιαίτερα εάν πρόκειται για υψηλού επιπέδου, όπως αυτές που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο Νταβός) είναι θετικές και χρήσιμες αρκεί να μην είναι επιφανειακές, αλλά και να έχει γίνει η σωστή προετοιμασία από τη δική μας πλευρά για να υπάρχει και ουσιαστικό αποτέλεσμα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με τα Μέλη Πρωτοβουλίας Κοινωνικού Ελέγχου Τ.Κ.Α., ο κ. Σιζόπουλος είπε πως “αποτιμώντας αντικειμενικά και υπεύθυνα τα αποτελέσματα του Νταβός εκείνο που είναι ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο είναι το κέρδος που είχε η Τουρκία και ο κ. Ακιντζί, ο οποίος για πρώτη φορά συμμετείχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ”.

Όπως είπε, “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του μπορούν να εξηγήσουν στον κυπριακό λαό ποια είναι τα συγκεκριμένα κέρδη από τις επαφές που είχαν στο Νταβός ως προς το Κυπριακό και την πορεία επίλυσης του, πως εξυπηρετεί τις προσπάθειες για μια δημοκρατική λύση το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εμφανίστηκε ως ηγέτης κοινότητας ισότιμος με τον κ. Ακιντζί και τι όφελος έχουμε από τη διεθνή αναβάθμιση του κ. Ακιντζί, ο οποίος από το διεθνές βήμα επανέλαβε τις τουρκικές θέσεις”.

Επίσης, είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του μπορούν να εξηγήσουν στον κυπριακό λαό “πώς αντέδρασε η κυβέρνηση στη δήλωση του κ. Ακιντζί ότι εάν δεν υπάρξει λύση εντός του 2016 τότε οι Τ/κ θα ακολουθήσουν άλλες επιλογές και εάν ισχύει ότι τώρα ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει σωστή εικόνα για τις συγκλίσεις και τις διαφωνίες στις συνομιλίες, γιατί η κυβέρνηση ανεχόταν τον υπόγειο ρόλο του κ. Έιντε, ο οποίος συστηματικά λειτουργεί εκτός των όρων εντολής του”.

“Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ανέχεται τον κ. Έιντε, ο οποίος θα έχει ακόμα πιο καθοριστικό ρόλο τους επόμενους μήνες ή μήπως θα περιμένει το επόμενο διεθνές φόρουμ, για να εξηγήσει τη `σωστή εικόνα` στον Γ.Γ του Ο.Η.Ε;”, διερωτήθηκε ο κ. Σιζόπουλος.

Πρόσθεσε ότι “το μόνο δυστυχώς που φαίνεται να ενδιαφέρει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνησή του είναι η δημιουργία εντυπώσεων, για να εξυπηρετήσουν επικοινωνιακά παιχνίδια εντός Κύπρου, την ώρα που εκτός Κύπρου είναι ουραγοί των εξελίξεων”.

Απαντήσεις για Focus από τις ηγεσίες ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ
————————————————-
Για την υπόθεση Focus, ο κ. Σιζόπουλος ανεφερε ότι “αντί οι ηγεσίες ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ να επιχειρούν να δώσουν μαθήματα διαφάνειας και ελέγχου, ας εξηγήσουν στον κυπριακό λαό ποιες ήταν οι σχέσεις τους με τον κ. Βγενόπουλο και τους συνεργάτες του, εάν πήραν χρήματα μέσω της Focus και ποια ανταλλάγματα έδωσαν”.

Είπε πως το κίνημά του “επιμένει στην πλήρη διαφάνεια για το θέμα της Focus και αναμένουμε τη δημοσιοποίηση του πορίσματος το συντομότερο δυνατό”.

“Αναμένουμε, επίσης, να μάθουμε που πήγαν τα υπόλοιπα 46,2 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν στην Κύπρο μέσω Focus”, πρόσθεσε.
Τέλος, ανέφερε ότι αναμένουν πως “όλοι οι υπαίτιοι της οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας, που βιώνει ο κυπριακός λαός, ανεξαρτήτως πολιτειακούς αξιώματος, κόμματος και κοινωνικής τάξης, θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης”.

Tags:
Cheap Website Traffic