17/01/2016 17:42

Αφίχθηκαν από Αθήνα οι συγγενείς για να παραλάβουν τα οστά των αγνοουμένων τους

Τα οστά επτά Ελλήνων αγνοουμένων, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι κατά την τουρκική εισβολή και τα οστά τους ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA, ήρθαν να παραλάβουν, μετά από 41 χρόνια, 18 συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία, έφτασαν το πρωί στην Κύπρο από την Αθήνα.

Τα λείψανα τους εντοπίστηκαν σε ομαδικούς τάφους, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών και αναγνώρισης λειψάνων της ∆ιερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ).

Η τύχη των μισών και πλέον Ελλήνων αγνοουμένων δεν έχει μέχρι τώρα διακριβωθεί, δήλωσε η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Μαρία Καλπουρτζή, η οποία συνοδεύει την ομάδα των συγγενών.

«Σύντομα θα υπάρξει επαναπατρισμός στην Ελλάδα, λειψάνων τα οποία από λάθος είχαν ταφεί στην Κύπρο με άλλη ταυτότητα», είπε.

Σε δηλώσεις του, εξάλλου, ο Γιάννης Τσολάκης, υπεύθυνος κλιμακίου ΓΕΣ για πεσόντες και αγνοουμένους 1964/1974, είπε πως «αποτελεί θλιβερή στιγμή αλλά απολύτως αναγκαία και πολύ τιμητική για τις οικογένειες των ηρώων και εξέφρασε τις ευχαριστίες του ΓΕΣ προς την κυπριακή Κυβέρνηση για τη μέχρι τώρα τη συνεργασία, η οποία συνεχίζεται και θα συνεχιστεί».

Tags: