13/01/2016 22:18

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου καταδικάζει την απόφαση του Υπουργικού για τον Ακάμα

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου καταδικάζει την απόφαση που πάρθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 11.01.2016 για το θέμα του Ακάμα. Όπως αναφέρεται, η απόφαση αυτή, έρχεται σε αντίθεση με το διαχειριστικό σχέδιο για την περιοχή του Ακάμα, και θα έπρεπε να ληφθεί μετά την έγκριση του διαχειριστικού σχεδίου για τον Τόπο Κοινοτικής Σημασίας της Χερσονήσου του Ακάμα.

Ο Πτηνολογικός ταυτόχρονα εκφράζει την έκπληξη του για την αναφορά σε δεύτερο προσχέδιο διαχειριστικού σχεδίου που τέθηκε σε διαβούλευση, μιας και ποτέ δεν κυκλοφόρησε στη δημοσιότητα κάποιο άλλο προσχέδιο διαχειριστικού σχεδίου για την περιοχή.

Αναφέρεται επίσης ότι η απόφαση του Υπουργικού παρουσιάζεται σαν να ανοίγει το δρόμο για ‘ήπια’ ανάπτυξη μέσα στις ιδιωτικές περιοχές της περιοχής Natura 2000, παρότι σήμερα με τα υφιστάμενα πολεοδομικά κριτήρια δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ανάπτυξη εκεί. Επίσης, αναφέρεται, ανοίγει το δρόμο για κατακερματισμό και τσιμεντοποίηση της τελευταίας φυσικής παράκτιας περιοχής της Κύπρου, κάτι που αναμένεται να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τα είδη και τους οικοτόπους της περιοχής, και φυσικά το μοναδικής ομορφιάς τοπίο.

Tags: