29/12/2015 11:09

Χρήστες σε Facebook και Twitter θύμωσαν για τον πυροβολισμό Παλαιστινίου

Την οργή των χρηστών στα social media της Παλαιστίνης έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός κατοίκου της Γάζας, που έπασχε από διανοητική υστέρηση, τον οποίο πυροβόλησαν πολλές φορές και σκότωσαν άνδρες του αιγυπτιακού στρατού ενώ διέσχιζε τα θαλάσσια σύνορα της Αιγύπτου με την Παλαιστίνη.

Με hashtag #WhyDidTheyKillHim (Γιατί τον σκότωσαν;) οι χρήστες καταγγέλλουν την «εκτέλεση» του άνδρα -του οποίου αναφέρεται μόνο το μικρό όνομα, Χασάν- από τον αιγυπτιακό στρατό, ο οποίος δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει το περιστατικό, που εκτυλίχθηκε την Πέμπτη.


Ένα βίντεο κυκλοφορεί ευρέως στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Στα πλάνα διακρίνεται ο άνδρας, ολόγυμνος, να περπατάει στο νερό και να περνάει δίπλα από ξύλινους πασσάλους που έχουν στηθεί σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή, οι οποίοι οριοθετούν τα σύνορα μεταξύ της Παλαιστίνης και της Αιγύπτου. Ξαφνικά τον πυροβολούν με μια σφαίρα, ενώ άλλες σφαίρες πέφτουν στην επιφάνεια του νερού.

931182_16a0c0a30739f4654fda256742163a9f

Στην οθόνη εμφανίζεται ένας άνδρας, προφανώς στέλεχος των δυνάμεων της Χαμάς που φυλάσσουν τα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας. Κάνει χειρονομίες, επιχειρώντας να προειδοποιήσει τις αιγυπτιακές δυνάμεις ότι ο άνδρας αντιμετωπίζει διανοητικά προβλήματα. Κουνάει τα χέρια του προς το φυλάκιο του αιγυπτιακού στρατού και σφυρίζει για να προειδοποιήσει τους στρατιώτες ωστόσο οι σφαίρες να συνεχίζουν να πέφτουν βροχή εναντίον του άνδρα που κείτεται πλέον μέσα στο νερό.

Ο ερασιτέχνης εικονολήπτης καταγράφει κατόπιν τη σορό του θύματος που βρίσκεται στην παραλία ενώ τρεις Αιγύπτιοι στρατιώτες περισυλλέγουν το πτώμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθούν σκληρές εικόνες:

[ot-video]

[/ot-video]

Πολλοί σκιτσογράφοι συγκλονίστηκαν από τον θάνατο του άνδρα από τη Γάζα.

11 22

Χθες Κυριακή δεκάδες κάτοικοι της Γάζας διαδήλωσαν κρατώντας πανό με το σύνθημα «Γιατί τον σκότωσαν;». Το πλήθος ζητούσε από τις αρχές η σορός του νεαρού άνδρα να παραδοθεί στους συγγενείς του, μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή: www.lifo.gr

Tags: