18/12/2015 16:03

Αυτό είναι το πιστόλι που κουβαλούν οι σωματοφύλακες του Πούτιν

Τα ημιαυτόματα πιστόλια «Σερντιουκόφ» («SPS»), φέρεται ότι σύντομα θα ενταχθούν στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, αντικαταστώντας τα θρυλικά πιστόλια PM «Μακάροφ» και PYa «Γιαρίγκιν».

Το SPS, γράφει σε ρεπορτάζ το «Η σύγχρονη Ρωσία» (http://gr.rbth.com), θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα σύγχρονα ημιαυτόματα πιστόλια, συγκρίνοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του όπλου με τα παραδοσιακά πιστόλια που χρησιμοποιούνται σήμερα στις επίλεκτες δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας. Το νέο όπλο είναι μια σχεδιαστική καινοτομία. Πρακτικά, έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί εκ του μηδενός. Αν και για την ύπαρξή του γνωρίζουν μόνο οι ειδικοί εμπειρογνώμονες για τα μικρά φορητά όπλα, το πιστόλι δεν αναπτύχθηκε σαν ένα «απόρρητο πρότζεκτ». (στην εξωτερική φωτογραφία, ο αμερικανός ηθοποιός Στίβεν Σιγκάλ κρατά ένα SPS κατά τη διάρκεια έκθεσης όπλων στη Μόσχα).

Το πιστόλι της προσωπικής Φρουράς του Πούτιν

Με πιστόλια «Σερντιουκόφ» είναι οπλισμένοι τα στελέχη της «Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας» («ΟΥΑ»), οι «σωματοφύλακες» του Βλαντίμιρ Πούτιν, οι οποίοι στέκονται πάντα δίπλα στον πρόεδρο και τον συνοδεύουν στα επίσημα ταξίδια του σε όλο τον πλανήτη. Η καταστροφική ισχύς αυτού του μικρού – «συμπαγούς» – όπλου είναι τόσο μεγάλη, ώστε η ΟΥΑ έχει απαγορεύσει την εξαγωγή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις ΗΠΑ, επιτρέπουν στα στελέχη των υπηρεσιών προστασίας υψηλών προσώπων να χρησιμοποιούν λιγότερο ισχυρά όπλα…

Το SPS, επίσης, μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τεχνικές αστοχίες, με αυξημένες αντοχές σε ακραίες κλιματικές συνθήκες. Είναι εξίσου αποτελεσματικό τόσο στην παγωμένη Αρκτική, σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -50C, όσο και στην ανυπόφορη ζέστη της ερήμου, λειτουργώντας σε θερμοκρασίες που φθάνουν τους +50C υπό σκιά. Ένας μέσος, σχετικά καλά εκπαιδευμένος, σκοπευτής, μπορεί να ρίξει μια σειρά 10 βολών με αυτό το πιστόλι, πετυχαίνοντας με αρκετά μεγάλη ακρίβεια -για ένα μικρό όπλο χειρός– το στόχο: Σε απόσταση 25 μέτρων η διασπορά των βολών του θα είναι μόλις 6,5 εκατοστά, στα 100 μέτρα, κοντά στα 32 εκατοστά!

putin00

Το «Σερντιουκόφ» εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1990 σαν το νέο προσωπικό όπλο χειρός των αξιωματικών. Στη συνέχεια, εξαπλώθηκε στη Ρωσία ένα κύμα εγκληματικότητας. Οι κακοποιοί άρχισαν ενεργά να χρησιμοποιούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και έτσι, στις υπηρεσίες ασφαλείας ήταν απαραίτητο όσο τίποτα άλλο, ένα όπλο που θα μπορούσε να διαπεράσει το αλεξίσφαιρο. Από απόσταση 100 μέτρων, το SPS με τη χρήση των ειδικά σχεδιασμένων φυσιγγίων SP-10, διαπερνά αλεξίσφαιρα γιλέκα που διαθέτουν για προστασία πλάκες τιτανίου πάχους 1,4 mm και 30 στρώσεις Kevlar, ή φύλλα χάλυβα πάχους μέχρι 4 mm.

pistl02

newsbeast.gr

Tags:
Cheap Website Traffic