11/12/2015 20:10

Συνάντηση με τους λογοτέχνες και συγγραφείς της Πάφου διοργάνωσε ο Δήμος

Εκδήλωση συνάντησης με τους λογοτέχνες και συγγραφείς της Πάφου διοργάνωσε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στοΝ Πολυχώρο Πολιτισμού « Παλιά Ηλεκτρική».

Ο κ. Φαίδωνος, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους δεσμεύτηκε πως από τώρα και στο εξής η επαφή του Δημάρχου Πάφου με τον πνευματικό κόσμο της πόλης θα είναι τακτική.

Είπε, επίσης, πως η πνευματική δημιουργία είναι ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία του εθνικού μας πλούτου και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Η επαφή του Δημάρχου –του εκάστοτε Δημάρχου- με τους πνευματικούς ανθρώπους της πόλης του δεν αποτελεί μια τυπική διαδικασία, ούτε μπορεί να εκληφθεί ως μια απλή χειρονομία εκτίμησης και σεβασμού, αλλά είναι καθήκον και υποχρέωση και οφειλόμενη τιμή όχι μόνο προς τα πρόσωπα, αλλά προς την πνευματική τους παραγωγή, προς το έργο που έχουν δημιουργήσει και έχουν θέσει στη διάθεση της κοινωνίας μας, πρόσθεσε.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως η πέννα του συγγραφέα είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας, ένας καθρέφτης που αντανακλά και εκφράζει τα προβλήματα και τις αγωνίες των ανθρώπων, που αναδεικνύει τις αρχές και τις αξίες τους, που καταγράφει την πορεία και την ιστορία τους, που προβάλει τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους, που αποτυπώνει τα πάθη και τα λάθη τους.

Πρόσθεσε ακόμη πως η Πάφος, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, γύρισε σελίδα και εισέρχεται τώρα σε μια νέα εποχή.
Ως έμπρακτο και σημαντικό βήμα, ο κ. Φαίδωνος χαρακτήρισε την εκδήλωση τέλεσης των εγκαινίων και επαναλειτουργίας της ανακαινισθείσας Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Χριστόδουλος Γαλατόπουλος».

Πρόκειται, ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου, για ένα έργο στρατηγικής σημασίας που θα δώσει νέα πνοή, νέα ώθηση στην πνευματική δημιουργία στην Πάφο και θα θέσει επιτέλους την πόλη μας στην τροχιά της σύγχρονης πολιτιστικής ανάπτυξης.

Σκοπός της Βιβλιοθήκης είναι, συνέχισε, η συγκέντρωση, διατήρηση, οργάνωση και προώθηση της γνώσης. Είναι επίσης η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων προς το χρήστη υπηρεσιών για την προαγωγή της πληροφόρησης, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, χωρίς πολιτικές, θρησκευτικές, φυλετικές ή άλλες διακρίσεις, προωθώντας την ισότητα των ευκαιριών όλων των πολιτών ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, πεποιθήσεων, οικονομικής ή κοινωνικής κατάστασης.

Καταλήγοντας, ο κ. Φαίδωνος δεσμεύτηκε πως τόσο ο ίδιος όσο και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποδίδουν βαρύνουσα σημασία στο πολιτισμό, σημειώνοντας παράλληλα και την βαρύνουσα σημασία που έχει η συνδρομή του ενεργού, ευαισθητοποιημένου και ενδιαφερόμενου δημότη.

Tags:
Cheap Website Traffic