11/12/2015 17:22

Η ΠΕΟ στέκεται αλληλέγγυα στις διεκδικήσεις των φοιτητών

Αυτό που κυριάρχησε και χθες στην ψηφοφορία της Βουλής με πλειοψηφία των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Συμμαχίας Πολιτών για το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με το οποίο μειώνεται ο αριθμός των δικαιούχων που λαμβάνουν φοιτητική χορηγία και το φοιτητικό πακέτο, ήταν και πάλι η επιδίωξη για εξοικονόμηση κονδυλίων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΟ.

Ο Νόμος στην ουσία, σημειώνει, μειώνει τους δικαιούχους μέσα από την κατάργηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος ως κριτηρίου για τη παραχώρηση του φοιτητικού επιδόματος και τη δραματική αλλαγή προς το κάτω του κριτηρίου της περιουσίας, αφού αυτή θα αξιολογείται στις τιμές του 2013 αντί του 1980, όπως ήταν προηγουμένως.

“Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την κοινωνία και τους εργαζόμενους, όπου οι εισοδηματικές ανισότητες στη χώρα μας καταγράφουν την μεγαλύτερη αύξηση πανευρωπαϊκά, η φιλοσοφία της σκληρής λιτότητας και της μετακύλησης των συνεπειών της κρίσης στους ώμους των αδύνατων και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, συνεχίζεται. Θύμα αυτή τη φορά οι φοιτητές και οι οικογένειες τους”, προστίθεται.

Η ΠΕΟ, αναφέρει πως, στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα και στις διεκδικήσεις των φοιτητών, και απαιτεί τον τερματισμό των αδιέξοδων, αντιλαϊκών πολιτικών και την αποκατάσταση δικαιωμάτων που αφαιρέθηκαν από την κοινωνία.

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic