09/12/2015 10:13

Ξεκίνησε στην Αθήνα η τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου

Άρχισαν στις 9.00 η ώρα στην Αθήνα οι εργασίες της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου, με τα περιφερειακά ζητήματα, το Συριακό και το θέμα της ενέργειας να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων.

Στους βασικούς στόχους της συνόδου, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Intercontinental, είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών στους τομείς της ενέργειας, της οικονομίας, και της ασφάλειας. Θα συζητηθούν επίσης θέματα πολιτικής συνεργασίας σε περιφερειακά ζητήματα, όπως ζητήματα που αφορούν τη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και το μεταναστευτικό.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Πρόκειται για την τρίτη τριμερή μεταξύ των χωρών, ύστερα από τις συναντήσεις που προηγήθηκαν στο Κάιρο και στη Λευκωσία. Μετά τη συνάντηση αναμένεται να εκδοθεί κοινή διακήρυξη μεταξύ των τριών χωρών, σε συνέχεια των αντίστοιχων κοινών διακηρύξεων του Καΐρου και της Λευκωσίας.

Γύρω στις 13.15 οι τρεις ηγέτες αναμένεται να προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Tags: