09/12/2015 19:56

“Ντρέπομαι που είμαι πολίτης αυτού του κράτους και τρέμω στην ιδέα να βρεθώ αντιμέτωπος… με τη δικαιοσύνη σας!”

Όταν μια κοινωνία αποτυγχάνει κατά συρροή να επιδεικνύει σεβασμό στα κατοικίδια ζώα και έχει μάθει απλά να τα χρησιμοποιεί ως ζωντανά σκεύη, τότε είναι επόμενο ορισμένοι να θεωρήσουν ότι έχουν δικαίωμα να τα κακοποιούν ή ακόμη και να τους αφαιρούν τη ζωή.

[blockquote style=”3″]Του Ονούφριου Σωκράτους[/blockquote]

Στην περίπτωση της Κύπρου, όπου ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τα ειδεχθή εγκλήματα κατά ζώων έχουν γίνει μέρος της α(πα)νθρώπινης υποκουλτούρας μας, μπορεί κανείς να συμπεράνει το προφανές, ότι δεν υπάρχει επαρκής άτυπος κοινωνικός κανόνας που να απαγορεύει τέτοιες συμπεριφορές.

Ο άνθρωπος είναι ένα ων που του αρέσει να έχει τον έλεγχο και να επιβάλλεται. Αυτή η ορμή όμως συνήθως τιθασεύεται μέσω των κοινωνικών και νομικών κανόνων τους οποίους μαθαίνουμε να υπακούμε ώστε να επιβιώσουμε ως κοινωνία.

Σήμερα η Κυπριακή Δικαιοσύνη – κατά τα άλλα υπεύθυνη για την διατήρηση της τάξης και του έννομου κράτους, τραβώντας μία λεπτή γραμμή, η οποία ξεχωρίζει την ζούγκλα από την πολιτεία, απεφάνθη για την αθωότητα των κατηγορούμενων στην υπόθεση δολοφονίας του σκύλου Μπίλυ, που βρέθηκε πεταμένος στα σκουπίδια έξω από γνωστό ξενοδοχείο στο Παραλίμνι, αφού δεν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας για να συνδέσει τους δύο εργαζόμενους στο ξενοδοχείο με τη σκηνή και την πράξη του εγκλήματος.

Ωραία, μήπως είδε κάποιος τον Αλ Καπόνε την ώρα που δολοφονούσε την Οξάνα Λίσνα; Είδε κάποιος την Έφη να σκοτώνει την αδελφή της, την Σκορδέλη να πυροβολεί; Εκεί όμως μιλάμε για εγκλήματα ανθρώπου, κατά ανθρώπου, άρα οι κανόνες ισχύς είναι οι ίδιοι. Συγχαρητήρια στα κυπριακά δικαστήρια που επιβεβαίωσαν ότι ο δυνατός επικρατεί επί του αδυνάμου, στην προκειμένη ένα τετράποδο ζώο, χωρίς λαλιά, ανάστημα, ή μέσα για να αντιδράσει την ώρα της βάναυσης δολοφονίας του.

Με την σημερινή σας απόφαση δίνεται το μήνυμα ότι ουδείς αδύναμος δεν μένει ατιμώρητος! Να θυμάστε όμως κάτι, η κακομεταχείριση ζώων θεωρείται ως ένα κύριο πρώιμο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας ατόμων που εξελίσσονται σε δολοφόνοι και εσείς προάγεστε ως συνένοχοι στα εγκλήματα τους.

Ντρέπομαι που είμαι πολίτης αυτού του κράτους και τρέμω στην ιδέα να βρεθώ αντιμέτωπος μια μέρα με τη δικαιοσύνη σας!

Tags: