26/11/2015 08:25

Τα είδε όλα ο Πατέρας – Μάρτυρες κινητά και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για το τριπλό φονικό που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 24/11 σε πάροδο της πολυσύχναστης οδού Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό και για το οποίο η Αστυνομία καταζητεί ως κύριο ύποπτο τον 31χρονο Χριστάκη Θωμά.

CNA_Ff141b6c0c96e47e28247d0aab31ae29bΝα θυμίσουμε ότι συνελήφθη ο 62χρονος πατέρας του για διευκόλυνση των ανακρίσεων καθώς υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πατέρας του 31χρονου δολοφόνου της Λεμεσού παρακολουθούσε απαθής το αποτρόπαιο έργο του γιού του.

Με βάση αυτές αλλά και άλλα στοιχεία, εξασφαλίστηκε χθες διάταγμα πενθήμερης κράτησης του 62χρονου πατέρα. Εν τω μεταξύ, ο φερόμενος ως δράστης του τριπλού φονικού, Χρίστος Θωμά, παραμένει άφαντος.

Γυναικείο άρωμα πίσω από τη σφαγή
Πίσω από τα πρωτοφανή γεγονότα που συγκλόνισαν το παγκύπριο φαίνεται να βρίσκονται ερωτικές αντιζηλίες. Ο ύποπτος διατηρούσε ερωτική σχέση με 32χρονη κοπέλα από τη Λάρνακα για την οποία πίστευε ότι διατηρούσε παράλληλη σχέση με ένα από τα θύματά του.

Επιχείρησαν να αποτρέψουν τον δράστη
Στην Αριστοτέλους, ο Παράσχος άρπαξε μια μεταλλική καρέκλα που βρήκε και την έριξε στον Λόκατζη για να τον αποτρέψει από του να τους ακολουθεί.
Τότε ο φερόμενος δράστης που απέφυγε την καρέκλα κατάφερε μια μαχαιριά στον 19χρονο. Τραυματισμένος ο μικρότερος Ντορζής κατευθύνθηκε προς την οδό Αντρέα Βλάμη όπου κρύφτηκε πίσω από σταθμευμένο όχημα.

Πως δολοφονήθηκε ο Αιμίλιος
Ο δολοφόνος, προτού ο Αιμίλιος αντιδράσει, τού κατάφερε μαχαιριές στην αριστερή δελτοειδή χώρα και δεξιά πλαγιακή κοιλιακή χώρα που ήταν θανατηφόρες.
Το τρίτο θύμα Κωνσταντίνος Ντορζής βρισκόταν στο πεζοδρόμιο της οδού Βραγαδίνου, 30 περίπου μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του Μιλτιάδους.
Κοντοστάθηκε εκεί ψάχνοντας τον αδελφό και τον φίλο του και ο φερόμενος ο δράστης τον αιφνιδίασε.

Πως δολοφονήθηκε ο Κωνσταντίνος
Κατάφερε να τού ρίξει τέσσερεις μαχαιριές στο πρόσωπο, μια στην αριστερή μασχαλιαία και αριστερά παρασπονδυλικά κατά την μεσότητα της ράχης.
Μετά τις αποτρόπαιες δολοφονίες ο δράστης εξαφανίστηκε. Η αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρίες για τις συνθήκες του τριπλού φονικού οι οποίες αναφέρουν ότι στην σκηνή ήταν και ο πατέρας του φερόμενου δράστη ο οποίος και συνελήφθη.

Δείτε το ρεπορτάζ του Σίγμα με τις συγκλονιστικές λεπτομερείς:

[ot-video]

[/ot-video]

Εξετάσεις στα κινητά και τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης καταστημάτων
Στο επίκεντρο της προσοχής των διωκτικών Αρχών είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και βέβαια όλες οι δίοδοι προς τις κατεχόμενες περιοχές, προκειμένου να ανακοπεί η φυγή του δράστη από τη Δημοκρατία. Μάλιστα, η Αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφία του 31χρονου, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης του εντοπισμού του.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι, που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού στο τηλέφωνο 25-8050 57, τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον αριθμό 1460. Στα πλαίσια διερεύνησης του εγκλήματος, σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 17 καταθέσεις, έχουν γίνει έρευνες σε υποστατικά και άλλους χώρους, ενώ για την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου θα ληφθούν ακόμα 36 καταθέσεις από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον τόσο των θυμάτων όσο και του υπόπτου.

Επίσης θα διενεργηθούν αναγνωριστικές παρατάξεις και επιπρόσθετες έρευνες προς αναζήτηση επιπρόσθετων τεκμηρίων. Παράλληλα θα εξεταστούν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των κινητών τηλεφώνων των τριών θυμάτων, καθώς και τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης παρακείμενων καταστημάτων και υποστατικών της περιοχής.

Πηγές: “Πολίτης”, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και sigmalive

Tags: