16/11/2015 16:46

Κλείστε το εκεί μέσα! Περνούν ώρες και οι ασθενείς απλά περιμένουν και πληθαίνουν!

Δεν με ενδιαφέρει αν είναι αδυναμία του ίδιου του κρατικού νοσηλευτηρίου ή αν απλά «δεν υπάρχει προσωπικό» όπως είναι το μότο της εποχής στα νοσηλευτήρια.

Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ότι σήμερα έσπευσα από τις 13.00, με την μητέρα μου κουτσή, να σέρνει τα πόδια της – τα οποία είναι εγχειρισμένα με bypass και τα δύο – και στις 15.00 απλά άκουσα μια ασθενή να λέει:
[blockquote style=”2″]Έσιει που τις 11:00 που είμαι δαμέ! Πότε εν να μας δουν οι γιατροί; [/blockquote]

[blockquote style=”2″]Μια άλλη κυρία να λέει… από τις 10:00….[/blockquote]

Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους να αναμένουν, ο κόσμος να πληθαίνει και εμείς εκεί… Να πω ότι δεν είπαμε κατά την εγγραφή μας…, σκόπιμα…, ότι η μητέρα μου εργάζεται σε νοσοκομείο… είναι συνάδελφος; Το είπαμε και αυτό. (μπας και… αν και δεν είναι σωστό και όλοι το ξέρουμε, όλοι όμως άμα έχουμε τον τρόπο, ξέρουμε κάποιον ή είμαστε συνάδελφοι, μιλάμε…)

Είχαν όμως προτεραιότητα οι Τουρκοκύπριου που κατά τις σημερινές διαδηλώσεις για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, κάποιοι τους έσπασαν τα αυτοκίνητα. Μπήκα και εγώ από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον να δω τι έπαθαν οι άνθρωποι. Κατάφερα να εντοπίσω το έναν. Είχε γρατζουνηθεί (!)

Συμπερασματικά, το ΓΕΣΥ δεν επιβάλλεται μόνο για όσα ακούμε καθημερινά αλλά και για να μπορεί το κοινό να εξυπηρετείται, όπως εξυπηρετούν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Πρόσφατα είχαμε έναν καλό ξάδελφο, τον οποίο έπρεπε να δει γαστρεντερολόγος. Επικοινωνήσαμε λοιπόν με ιδιωτικό νοσοκομείο, μας έκλεισαν ραντεβού την επόμενη κιόλας μέρα, εξετάστηκε και σκάσαμε και ένα πενηντάρι.

Από τη διάγνωση, προέκυψε η αναγκαιότητα να υποβληθεί σε γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση! Σε μερικές μέρες – ούτε βδομάδα – το ραντεβουδάκι έτοιμο! Με το πέρας των εξετάσεων είχαμε και το αποτέλεσμα!

Ούτε άγχος, ούτε αγωνία, ούτε αναμονή, ούτε ψυχολογικός εξευτελισμός. Οι εξετάσεις έδειχανα ότι όλα καλά.

Σκάσαμε άλλα 750 αλλά πραγματικά, χίλιες φοράς ΑΜΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ, παρά κρατικό νοσοκομείο!

ΥΓ: Λέτε να την φώναξαν τώρα που εσείς διαβάζετε το κείμενο αυτό;

Tags: