12/11/2015 09:44

Με τον νέο χρόνο βάλτε στην TV σας και τον ALPHA Κύπρου

Θεού θέλοντος, με τον νέο χρόνο το τηλεοπτικό κανάλι Alpha της Ελλάδας, θα εκπέμπει παγκύπρια.

Η αίτηση αδειοδότησης έχει ήδη κατατεθεί και έχει μπει στην ατζέντα του Δ.Σ. της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης στη συνεδρία της ερχόμενης Τετάρτης. Η εταιρεία, η οποία έχει ήδη εγγραφεί στην Κύπρο και κατέθεσε τη σχετική αίτηση, ονομάζεται «Alpha Cyprus» και εμφανίζεται να έχει τρεις μετόχους από την Ελλάδα.

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, εκτός απροόπτου, αναμένεται να αδειοδοτήσει το νέο κανάλι την ερχόμενη βδομάδα, γεγονός που θα του ανάψει το πράσινο φως για να προχωρήσει στις σχετικές διαδικασίες, ώστε να μπορέσει να βγει στον αέρα αρχές του 2016. Ο «Φ» προσπάθησε χθες να επικοινωνήσει με την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης για επιβεβαίωση των πληροφοριών του, όμως οι επικεφαλής της τηρούν σιγήν ιχθύος επί του θέματος.

Ωστόσο, όπως ο «Φ» γνωρίζει, οι κτηριακές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν το νέο κανάλι έχουν ήδη ενοικιαστεί, βρίσκονται στα Λατσιά και, συγκεκριμένα, στο ίδιο συγκρότημα όπου στεγάζεται η εφημερίδα «Αλήθεια».

Από εκεί, όπως είναι γνωστό, εξέπεμπε παλαιότερα το συνδρομητικό κανάλι ΑΛΦΑ, κύριος μέτοχος του οποίου ήταν ο νυν υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος. Με τον ερχομό του καναλιού στην Κύπρου αναμένεται ότι θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας (κινηματογραφιστών, δημοσιογράφων κ.ά.), ενώ θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο πρόγραμμα του καναλιού Sigma, στο οποίο υπάρχουν πολλές παραγωγές του Alpha Ελλάδας.

Το σχετικό συμβόλαιο συνεργασίας Sigma – Alpha Ελλάδας λήγει τέλος του 2015 και δεν αναμένεται να ανανεωθεί, διότι το κύριο πρόγραμμα του ελληνικού καναλιού αναμένεται να αποτελέσει τη «ραχοκοκαλιά» του Alpha Cyprus.
Στο πρόγραμμά του θα υπάρχουν και δελτίο ειδήσεων όπως και ενημερωτικές εκπομπές, τα οποία θα ετοιμάζονται στην Κύπρο.

Ένα ρεπορτάζ του Λούκα Πάρπα στον «Φιλελεύθερο»

Tags:
Cheap Website Traffic