07/11/2015 09:06

Ή αλλάζετε την νομοθεσία ή κάθε μέρα θα υπάρχουν και χειρότερα κύριοι βουλευτές

Τα περιστατικά υπέρβασης του ορίου ταχύτητας έχουν γίνει πλέον καθημερινά και δεν είναι μόνο νέοι οι οποίοι διαπράττουν αυτό το παράπτωμα. Συνήθως όμως αυτοί είναι που κατηγορούνται.

Εν πάση όμως περιπτώσει, το πιο πάνω – σε σχέση με το ποιοι παρανομούν – αποδεικνύεται από τα ίδια τα δελτία της Αστυνομίας. Το θέμα είναι πως η πολιτεία αυτή αναμένεται να εκσυγχρονίσει την νομοθεσία της, ώστε οι παραβάτες αυτοί να μην κατηγορούνται γραπτώς για να κλητευθούν αργότερα.

Ας πάρουμε το παράδειγμα της 43χρονης, η οποία έτρεχε στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού Λευκωσίας και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα – ευτυχώς δηλαδή – την σταμάτησαν οι Αστυνομικοί Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων του Αρχηγείου.

Η εν λόγω κυρία, ήταν στον αυτοκινητόδρομο και έτρεχε με ταχύτητα 200 αντί 100 που είναι το επιτρεπόμενο όριο. Η 43χρονη οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη και οδηγήθηκε σε τοπικό Αστυνομικό Σταθμό, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα…

Αυτό πρέπει να αλλάξει! Σήμερα, τώρα! Η συγκεκριμένη κυρία – και κάθε κύριος και κυρία που οδηγεί με τέτοιες ταχύτητες – δολοφόνους- , πρέπει: να κατηγορείται επιτόπου, να εκδίδεται την ίδια ώρα ένταλμα προσωποκράτησης του και έπειτα να μεταφέρεται ενώπιον του δικαστηρίου.

Και αυτό πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση όπου ο οδηγός υπερβαίνει κατά 50% το όριο της επιτρεπόμενης ταχύτητας στο σημείο στο οποίο εντοπίστηκε να παρανομεί.

Επιπλέον είναι και οι ποινές. Διερωτώμαι τι ποινή θα επιβληθεί στην 43χρονη ή στον 42χρονο που παρανόμησε την Πέμπτη 4/11… Μερικά χρήματα πρόστιμο και ελάχιστη στέρηση άδειας; Έτσι θα αλλάξει η οδική τους συνείδηση; Ίσως… Αν το ξανακάνει όμως; Παίζει η «φυλάκιση;» ή όχι;

Ακόμα… με μια πιο αυστηρή νομοθεσία, η οποία να επιβάλλει φυλάκιση, αν και δεν καλλιεργείται η οδική συνείδηση με αυτόν τον τρόπο και οι άνθρωποι δεν θα παρανομούν από φόβο, θα βοηθούσε την κατάσταση. Από όσα αντιλαμβάνομαι, η οδική συνείδηση από μόνη της δεν είναι ικανή να με προστατεύσει από τον «μάγκα» που το χιλιόμετρο του έχει ξεπεράσει τα 150 στον αυτοκινητόδρομο.

Βουλευτές, Αρχηγέ Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, Κύριοι της Τροχαίας και Πρόεδρε με τους Υπουργούς σου, το κείμενο είναι γραμμένο απλά και οι εισηγήσεις κρύσταλλο. Βάλτε μπροστά…

Tags: