27/10/2015 19:25

Κύριοι της ΟΛΤΕΚ γιατί ενημερώνετε όσους θέλετε; – Τελικά τι γίνεται στην Τεχνική με τους μάγειρες;

Πολλά ερωτηματικά, ασάφειες και σκιές αιωρούνται σε σχέση με την υπόθεση σε Τεχνική Σχολή στην οποία έγινε δημόσια καταγγελία την 22η Οκτ. 2015 στην εκπομπή «Έχεις Μέσον», για εκδίωξη μαθητή από το σχολείο, καθώς δεν είχε χρήματα να αγοράσει τον εξοπλισμό για το μάθημα και ζήτησε παράταση χρόνου. Ερωτήματα, ασαφείς τοποθετήσεις και κινήσεις αλλά και σκιές προκαλεί και ο τρόπος χειρισμού της υπόθεσης από την οργάνωση.

Ας πάρουμε τα γεγονότα, αρχής γενομένης της 22ας του μηνός, όπου έγινε η καταγγελία.

Κατά τη συγκεκριμένη ημέρα, πατέρας μαθητή, ο κ. Πέτρος, επικοινώνησε με την καταγγελτική εκπομπή του MEGA και ανέφερε ότι ο γιος του πήγε στο σπίτι κλαίγοντας, καθώς ο καθηγητής τον έδιωξε από την τάξη με αφορμή ότι δεν είχε αγοράσει ακόμη στολή αλλά και μαχαίρια, εξοπλισμός ο οποίος θεωρείται απαραίτητος. (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ). Βέβαια ο εξοπλισμός δεν αγοράστηκε από τον 16χρονο μαθητή, γιατί οι γονείς του δεν πήραν ακόμη το βοήθημα από το κράτος, με το οποίο καλούνται να καλύψουν έξοδα οικογένειας αλλά και μαθητικά…

Η απάντηση της ΟΛΤΕΚ σε ένα μόνο ηλεκτρονικό ΜΜΕ
Η ΟΛΤΕΚ, αδιαφορώντας ή μη έχοντας γνώση της ύπαρξης των υπόλοιπων ΜΜΕ της χώρας, απέστειλε όπου ήθελε ή επέλεξε (;) δίνοντας τη δική της θέση, επιστολή την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Μιχάλης Τσιάρλιστος.

Βέβαια, ξενίζει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιστολή προβλήθηκε από ένα ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης μόνο, (του οποίου ο παρουσιαστής της εκπομπής “Έχεις Μέσον” ήταν Αρχισυντάκτης μέχρι πρόσφατα) ενώ σε επικοινωνία που είχαμε με συναδέλφους… ιδέα δεν είχαν για την ύπαρξη μιας τέτοιας επιστολής. Ούτε το Γραφείο Τύπου και Πληροφορίων, ούτε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ούτε η επίσημη ιστοσελίδα της ίδιας της Οργάνωσης…

istoselida oltek

Ωστόσο εμείς την αντιγράψαμε από το μοναδικό μέσο που την πρόβαλε.

[accordion][acc title=”Δείτε την ανακοίνωση της ΟΛΤΕΚ εδώ”]

Δήλωση Προέδρου ΟΛΤΕΚ αναφορικά με δήλωση κηδεμόνα μαθητή στο πρόγραμμα «Έχεις Μέσον» της 22ης Οκτωβρίου 2015 όσο αφορά το κόστος για τις στολές μαγειρικής και η προβολή του ίδιου θέματος στο Βραδινό Δελτίο Ειδήσεως του MEGA της 22/10/2015

Η καταγγελία που έγινε από το κηδεμόνα του μαθητή στο πιο πάνω πρόγραμμα και η αναπαραγωγή του στο Βραδινό Δελτίο Ειδήσεως χρήζουν απάντηση για να μπορέσουν και οι τηλεθεατές – αναγνώστες σας να σχηματίσουν καλύτερη άποψη.

Αναφορικά με τις καταγγελίες του κηδεμόνα για το συμβάν στο σχολείο, την αποπομπή του μαθητή (κάτι που ποτέ δεν έγινε) και για το κόστος της στολής, είναι μακράν της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» και η «καυστική» τοποθέτηση του κηδεμόνα έχει περιπλέξει και παραπλανήσει το κοινό. Είναι εμφανές ότι υπάρχει παραπληροφόρηση και η «καταγγελία – πυροτέχνημα» που ποτέ δεν είχε δημοσιογραφικά εξετασθεί σχηματίζει αδίκως, μια κακή εικόνα για τους εκπαιδευτικούς που καθημερινώς δίνουν τα πάντα για την ευημερία των μαθητών τους.

Οι μαθητές των Τεχνικών Σχολών και ειδικά του Κλάδου των Ξενοδοχειακών πληροφορούνται, πριν ακόμη εγγραφούν στο Κλάδο, για την Υποχρεωτική Αγορά Στολής που για τον συγκεκριμένο μαθητή ήταν ΜΟΝΟ 38 ΕΥΡΩ. Ο συνάδελφος εκπαιδευτικός, ακλουθώντας τους κανόνες υγιεινής που διέπουν τα εργαστήρια, όταν ο μαθητής ήρθε στο εργαστήριο χωρίς στολή, τον παρακάλεσε να μείνει εκεί και να παρακολουθεί το μάθημα χωρίς να έχει ενεργό συμμετοχή. Το συμβάν έγινε αντιληπτό και από τον Βοηθό Διευθυντή, υπεύθυνο του Κλάδου ο οποίος τον συμβούλεψε να παραμείνει στο εργαστήριο για να παρακολουθεί το μάθημα ως υποβάλουν οι κανονισμοί.

Δυστυχώς ο μαθητής, παρά τις παραινέσεις και των δύο συναδέλφων, έφυγε από το σχολείο χωρίς να πάρει άδεια από κανένα. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια, που δυστυχώς διαστρεβλώθηκε με αποτέλεσμα να σχηματισθεί μια κακή εικόνα για τους εκπαιδευτικούς. Το Σχολείο και οι Εκπαιδευτικοί με την βοήθεια των Συνδέσμων Γονέων μεριμνούν για την προμήθεια των στολών για τους άπορους μαθητές.

Ελπίζουμε η παρέμβαση μας αυτή να αποκατάσταση η αλήθεια.

Μιχάλης Τσιάρλιστος Πρόεδρος ΟΛΤΕΚ

[/acc][/accordion]

Τελικά οι μαθητές που διώχθηκαν από το σχολείο ήταν πέντε….

Πιο κάτω, δύο μέρες μετά την καταγγελία, ο κ. Τσιάρλιστος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Έχεις Μέσον» τηλεφωνικά.

Δείτε πόσο διαφοροποιήθηκαν ξανά οι καταστάσεις, ακούστε την μαρτυρία του συνάδελφου Ονούφριου Σωκράτους όταν προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Γ’ Τεχνική Σχολή, ακούστε την μαρτυρία άλλης μητέρας… και ας εξάγει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

[ot-video][/ot-video]

[ot-video][/ot-video]

Αναμένουμε από την ΟΛΤΕΚ: 

1. Να τοποθετηθεί εκ νέου σε σχέση με τη συμπεριφορά ορισμένων εκπαιδευτικών, προτείνοντας λύσεις.
2. Να μας εξηγήσει γιατί επιλέγει να πληροφορεί όποιους θέλει, κάνοντας διακρίσεις ή καλύτερα επιλογές στην αποστολή των απαντητικών της επιστολών, εκτός και αν αυτοί που δημοσιεύσαν την απάντηση της Οργάνωσης, κάλεσαν την Οργάνωση και πήραν την απάντηση.
3. Αν ισχύουν τα όσα η μητέρα μαθητή (και δεν είναι η μητέρα του 16χρονου αλλά άλλη) θα γίνει διερεύνηση;
4. Γιατί η Τεχνική στην οποία προέκυψε το θέμα δεν καλεί πίσω τους γονείς; (Μαρτυρία Ονούφριου Σωκράτους)
5. Πως μια εκπομπή κατάφερε να επικοινωνήσει σε λιγότερο από ένα 24ωρο με όλους τους εμπλεκομένους και να βοηθήσει στη διευθέτηση του θέματος αυτού, και η ΟΛΤΕΚ αρκέστηκε στην διόλου συγκαταβατική, επιλεγμένα αποσταλμένη, απαντητική της επιστολή η οποία προκάλεσε συγκρούσεις (βλέπε βίντεο πιο πάνω)

Αυτά είναι πέντε βασικά ερωτήματα, επιφανειακά. Προκύπτουν δεκάδες άλλα, αλλά ας κάνουμε υπομονή.

Αναμένουμε…

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic