14/10/2015 11:10

Ε/κ συνελήφθη στις φυλακές της Αιγύπτου με τον διπλωμάτη σύντροφο του λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού

Την κόλαση ζει στις φυλακές της Αιγύπτου νεαρός Ελληνοκύπριος δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για «έκλυση ηθών».

Συνελήφθη μαζί με Ελληνοκύπριο διπλωμάτη από μυστικό αστυνομικό που είχαν καλέσει στο διαμέρισμά τους για παρέα. Ο διπλωμάτης λόγω ασυλίας επέστρεψε στην Κύπρο, ενώ όπως φαίνεται δεν έκανε καμία προσπάθεια για να βοηθήσει τον σύντροφο του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», οι δύο ελληνοκύπριοι έζησαν μια απίστευτη περιπέτεια στην Αίγυπτο, ενώ ο ένας εξ αυτών παραμένει σε φυλακές της γειτονικής χώρας λόγω του απαρχαιωμένου νόμου για την έκλυση ηθών, ο οποίος δεν αναφέρεται ρητώς στην ομοφυλοφιλία, αλλά ουσιαστικά αφορά σχεδόν αποκλειστικά τους ανθρώπους με αυτή τη σεξουαλική επιλογή.

Η οικογένεια και οι φίλοι του νεαρού Ελληνοκύπριου καταβάλλουν προσπάθειες για επιστροφή του στην Κύπρο, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν ενδείξεις για κάποια θετική έκβαση. Ο νεαρός Ελληνοκύπριος, που υπηρετεί σε τμήμα της δημόσιας υπηρεσίας, πριν από 15-20 μέρες μετέβη στην Αίγυπτο για να συναντηθεί με συμπατριώτη μας που υπηρετεί στη πρεσβεία της Κύπρου και με τον οποίο διατηρούν σχέση.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόταν το Κάιρο και λίγο-πολύ το περιβάλλον ήταν γνώριμο. Ένα βράδυ προσκάλεσαν για παρέα και τρίτο πρόσωπο, το οποίο βρήκαν με αγγελία που είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο στην αραβική γλώσσα.

Ωστόσο ο Αιγύπτιος που εμφανίσθηκε για να κάνει παρέα στους δύο Ελληνοκύπριους, όταν προχώρησε το βράδυ, έδειξε την ταυτότητά του και τους αποκάλυψε ότι είναι αστυνομικός. Τους συνέλαβε βάσει της αιγυπτιακής νομοθεσίας, η οποία θεωρεί ποινικό αδίκημα την ομοφυλοφιλία.

Πηγή: Livenews

Tags:
Cheap Website Traffic