08/10/2015 11:39

Ο Κύπριος αντιπρόεδρος της Microsoft τα βάζει με την Apple

Με τα νεά υβριδικά PC, Surface Pro και Book, υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις, δημιουργεί νέα σχεδιαστικά πρότυπα και επιδιώκει τη σύγκριση με τα MacBook

Ο κυπριακής καταγωγής αντιπρόεδρος της Microsoft και επικεφαλής σχεδιασμού όλων των premium συσκευών της εταιρείας, Πάνος Παναγή, το περιέγραψε παρουσιάζοντάς το ως το «απόλυτο laptop». Το Surface Book είναι σίγουρα το πρώτο laptop με τη σφραγίδα της Microsoft και σύμφωνα με τα λεγόμενα των στελεχών από το Ρέντμοντ δυο φορές πιο γρήγορο από το MacBook Pro της Apple!

«Είναι το πιο λεπτό και το πιο ισχυρό PC που κατασκευάστηκε ποτέ», είπε ο Πάνος -όπως τον ξέρουν όλοι στη Microsoft. Το Surface Book είναι ένα υβριδικό μηχάνημα, αφού η οθόνη του μπορεί να αναδιπλωθεί πλήρως ή να αποσπαστεί από το πληκτρολόγιο, λειτουργώντας αυτόνομα και ως tablet. Ενσωματώνει την έκτη γενιά των Core επεξεργαστών της Intel, τις νεότερες Nvidia Geforce GPU, GDDR5 μνήμη και οθόνη 13,5 ιντσών με πυκνότητα 267 ppi. Στη βασική του έκδοση φοράει 128 Gb SSD, 8 Gb RAM και Core i5 επεξεργαστή, με την τιμή του να ξεκινά στην αμερικανική αγορά από τα 1.499 δολάρια.

microsoft1

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, η αυτονομία του φτάνει τις 12 ώρες ως laptop και τις 3 ως tablet, αφού προφανώς τα βασικά στοιχεία επαναφόρτισης βρίσκονται στο κομμάτι του πληκτρολογίου. Το πληκτρολόγιο του είναι σχεδόν αθόρυβο και το trackpad με την επένδυση γυαλιού θυμίζει ακόμα περισσότερο MacBook. Στη βέλτιστη διαμόρφωση του, με Core i7 επεξεργαστή, 16 Gb RAM και 1 Tb αποθηκευτικού χώρου η τιμή του Surface Book εκτοξεύεται στα 3.000 δολάρια, με τις πρώτες αποστολές στις ΗΠΑ να ξεκινούν στις 26 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, η Microsoft παρουσίασε και το Surface Pro 4, το οποίο διατηρεί στοιχεία του προηγούμενου μοντέλου όσον αφορά στο σχεδιασμό και τη γενικότερη αισθητική. Ωστόσο είναι λεπτότερο (στα 8,4 χιλιοστά) και διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη, 12,3 ιντσών που προστατεύεται από Gorilla Glass 4 και υποστηρίζει 1024 επίπεδα πίεσης, σε συνεργασία με το επίσης νέο Surface Pen.

microsoft2

Επιμένοντας στη σύγκριση με τους φορητούς υπολογιστές της Apple, η Microsoft ισχυρίζεται ότι το νέο Surface Pro είναι 50% πιο γρήγορο από το MacBook Air.

Η λειτουργία Windows Hello υποστηρίζεται από τη νέα συσκευή της Microsoft και επιτρέπει στο χρήστη να εισέλθει στο περιβάλλον χρήσης χρησιμοποιώντας αναγνώριση προσώπου. Η ταυτοποίηση μπορεί να γίνει επίσης μέσω δακτυλικού αποτυπώματος και του αισθητήρα που είναι ενσωματωμένος στο πληκτρολόγιο. Το νέο Type Cover είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο, με το trackpad να είναι 40% μεγαλύτερο σε σχέση με το παρελθόν ενώ το πληκτρολόγιο έχει επανασχεδιαστεί, με τα πλήκτρα να έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους.

Στα σωθικά του Surface Pro 4 «χτυπά» επεξεργαστής Intel Core 6ης γενιάς. Θα είναι διαθέσιμο με έως και 16 Gb RAM και 1 Tb αποθηκευτικού χώρου, με τις τιμές να ξεκινούν στις ΗΠΑ από τα 899 δολάρια.

Και τα δυο νέα Surface έχουν εγκατεστημένα τα Windows 10.

Στη Νέα Υόρκη η Microsoft παρουσίασε και άλλες συσκευές, όπως η δεύτερη έκδοση του Band, το οποίο πλέον ενσωματώνει κυρτή οθόνη που αγκαλιάζει τον καρπό. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της νέας wearable συσκευής με τον fitness προσανατολισμό είναι ότι μπορεί να εκτιμήσει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα αυτού που τη φοράει. Κάτι που σύμφωνα με τη Microsoft μόνο το συγκεκριμένο έξυπνο περικάρπιο μπορεί να κάνει, χάρη σε ειδικούς αλγόριθμους που συνδυάζουν διάφορα δεδομένα.

Ακόμα, αποκαλύφτηκαν τα δυο νέα κορυφαία Lumia smartphones, τα 950 και 950XL. Έχουν οθόνη 5,2 και 5,7 ιντσών αντίστοιχα και η κύρια κάμερα και των δύο νέων βασίζεται σε αισθητήρα τεχνολογίας PureView, ανάλυσης 20 Mpixels, που συνοδεύεται από σύστημα φακών Zeiss και σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας 5ης γενιάς.

Ενσωματώνουν επεξεργαστές έξι και οκτώ πυρήνων της Qualcomm και υποστηρίζουν τη λειτουργία Continuum των Windows 10, οπότε μέσω μίας ειδικής βάσης (Display Dock, με έξτρα USB Type-C και HDMI θύρες) μπορούν να συνδέονται σε μεγάλες οθόνες, ώστε ο χρήστης με πληκτρολόγιο και ποντίκι να εργάζεται σχεδόν όπως σε ένα PC.

Πηγή

Tags:
Cheap Website Traffic