08/10/2015 22:25

Αλλάζει το news feed του Facebook – Δείτε τι ακριβώς θα βλέπετε

Το Facebook θα προσδιορίζει την ταχύτητα σύνδεσης των χρηστών και θα διαμορφώνει ανάλογα το News Feed.

Ένα δισεκατομμύριο χρήστες την ημέρα. Είναι αναμενόμενο ότι δεν θα έχουν όλοι την ίδια ταχύτητα σύνδεσης. Ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες οι συνδέσεις 2G είναι κάτι που απαντάται συχνά. Οι χρήστες με αργή σύνδεση δεν μπορούν να δουν με ευκολία [ή καθόλου] τα video και τις φωτογραφίες που μοιράζονται.

Για το λόγο αυτό, το Facebook συστήνει ένα νέο News Feed, το οποίο θα χτίζεται με βάση την ταχύτητα σύνδεσης του χρήστη που το παρακολουθεί. Έτσι, αυτός που είναι σε μία γρήγορη σύνδεση 4G LTE θα μπορεί να έχει την πλήρη εμπειρία του κοινωνικού μέσου, ενώ ένας με μία αργή σύνδεση θα τροφοδοτείται με περισσότερα status update και link, παρά με video.

Το Facebook λέει ότι το News Feed θα φορτώνει περισσότερες ιστορίες καθώς ο χρήστης σταματά το scroll down για να διαβάσει ένα status. Επίσης, το περιεχόμενο που θα έχει κατέβει στο κινητό του χρήστη θα αποθηκεύεται και έτσι αυτός θα μπορεί να βλέπει ιστορίες ακόμη και όταν δεν έχει σύνδεση στο Internet.

Τα παραπάνω γίνονται εφικτά μέσω μίας open source “Network Connection Class” που θα ανιχνεύει την ταχύτητα σύνδεσης και θα διαμορφώνει το News Feed αυτόματα. Επίσης, με τη χρήση του Progressive JPEG, η ποιότητα μίας εικόνας που προβάλλεται θα βελτιώνεται καθώς φορτώνονται δεδομένα.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, το Facebook συνέστησε μια πιο ελαφριά εφαρμογή για smartphone.

Μέσα στο 2015 το Facebook θα ξεκινήσει να τροφοδοτεί με δορυφορικό Internet την υποσαχάρια Αφρική.

Πηγή

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic