01/10/2015 11:20

Αμερική και Ρωσία: Επιμένουν σε αντίπαλες επιχειρήσεις στο συνωστισμένο εναέριο χώρο της Συρίας

Η σκηνή στη Βαγδάτη θύμιζε ταινία: ένας Ρώσος στρατηγός εμφανίστηκε γύρω στις 9:00 π.μ. χθες (τοπική ώρα) στην αμερικανική πρεσβεία, προειδοποιώντας την Αμερική να μην πετάξουν αεροσκάφη στη γειτονική Συρία – η Ρωσία σκόπευε να ξεκινήσει βομβαρδισμούς σε λίγο.

Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες αψήφησαν την προειδοποίηση της Μόσχας, είπαν αξιωματούχοι, παρά τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια των αμερικανικών πληρωμάτων που πετούσαν με μεγάλες ταχύτητες μέσω του περιορισμένου συριακού εναέριου χώρου για να επιτεθούν σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Ο αμερικανικός στρατός εκτέλεσε τουλάχιστον μια επίθεση χθες, και δεν είπε στους Ρώσους πότε ή πού θα μπορούσε να συμβεί, σύμφωνα με αξιωματούχους.

“Ο συνασπισμός θα συνεχίσει τις εναέριες επιχειρήσεις πάνω από το Ιράκ και τη Συρία όπως συμφωνήθηκε, όπως κάναμε σήμερα,” είπε ο Αμερικανός Υπουργός ‘Αμυνας Ας Κάρτερ σε ενημέρωση δημοσιογράφων.

Οι επιθέσεις έχουν βάλει τον τετραετή εμφύλιο πόλεμο σε μια νέα ιδιαίτερα ασταθή φάση όπου οι στρατοί μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων εκτός της Κίνας είναι
άμεσα εμπλεκόμενες στον πόλεμο.

Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα γνωρίζουν τον κίνδυνο να επιμένουν σε αντίπαλες και μη συντονισμένες εναέριες επιθέσεις στη Συρία. “Δεν έχεις χρόνο να το
μεταφέρεις σε επίπεδο προέδρου… όταν δύο αεροπλάνα πλησιάζουν το ένα το άλλο με ταχύτητα 20 μιλίων την ώρα,” είπε ένας Αμερικανός αξιωματικός, μιλώντας
ανώνυμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν ότι περιμένουν να ξεκινήσουν συνομιλίες μεταξύ των στρατιωτικών των δύο χωρών, ίσως και σήμερα, για να βρεθεί τρόπος να κρατήσουν οι δυνάμεις τους απόσταση η μία από την άλλη.

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic