27/09/2015 15:57

Δεν μπαίνουν Facebook οι υπολογιστές των φυλακών – Αναληθή δημοσιεύματα στον Τύπο

Εδώ και δύο μέρες επικρατεί αλαλούμ με την υπόθεση Ινδού, ο οποίος σύμφωνα με όσα περιγράφουν αναληθή δημοσιεύματα διαφόρων ιστοσελίδων, ο ίδιος φέρεται να εισήλθε στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Ωστόσο, καλά ενημερωμένη πηγή του i-eidisi.com, μας εξηγεί ότι κανένας εκ των υπολογιστών των δεσμοφυλάκων, οι οποίοι βρίσκονται στα γραφεία, δεν είναι σε θέση να επισκεφθούν κανένα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Εκείνο το οποίο συνέβη με τον εν λόγω κρατούμενο, είναι ότι σε υπολογιστή ο οποίος βρίσκεται στο γραφείο των φυλακών, επισκέφθηκε το προσωπικό του ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email).

Οι υπεύθυνοι των φυλακών εντόπισαν αμέσως την κίνηση του φυλακισμένου και έδρασαν αναλόγως.

Δημοσιεύσεις που καταλήγουν σε συμπεράσματα ότι δήθεν κρατούμενοι έχουν κινητά, ταμπλέτες και υπολογιστές για να επισκέπτονται είτε το Facebook, είτε άλλα κοινωνικά δίκτυα, κρίνονται ως αναληθή από πηγές των φυλακών, καθώς η κατάσταση εντός του Σωφρονιστικού Ιδρύματος ελέγχεται σε τακτική βάση.

Διερωτόμαστε γιατί κάποιοι συνάδελφοι, μερικές ώρες αφού ανακοινώθηκε δημόσια ότι έχει προκηρυχτεί πλήρωση κενής μόνιμης θέσης Διευθυντή Φυλακών, σπεύδουν με αναληθή δημοσιεύματα να πλήξουν το όνομα των Φυλακών και κατ’ επέκταση της σημερινής Διεύθυνσης, η οποία έχει αποδείξει περίτρανα την αξία, το ήθος αλλά και τη διάθεση για καινοτομία εντός του Σωφρονιστικού Ιδρύματος.

Ο νοών…νοείτω

Tags: