23/09/2015 07:48

Λάρνακα: Έσπρωξε τον παππού, το έριξε στον έδαφος για να τον κλέψει – Έφυγε με κλεμμένη μοτοσυκλέτα

Υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ληστείας, επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης εναντίον δύο αλλοδαπών ηλικίας 46 και 53 χρόνων, διερευνά η Αστυνομία στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από 77χρονο μόνιμο κάτοικο εξωτερικού, ο οποίος βρίσκεται για διακοπές στην Κύπρο, ότι χθες γύρω στις 10 πρωί, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια στη λεωφόρου Μακαρίου στη Λάρνακα, άγνωστο πρόσωπο, του επιτέθηκε και χρησιμοποιώντας βία τον έσπρωξε με τα χέρια του, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Σύμφωνα με την καταγγελία το άγνωστο πρόσωπο έκλεψε από τον 77χρονο μια ρούχινη τσάντα μαύρου χρώματος, η οποία περιείχε διάφορα προσωπικά του αντικείμενα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού την οποία οδηγούσε άλλο πρόσωπο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 77χρονος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου αφού εξετάστηκε από γιατρούς διαπιστώθηκε ότι υπέστη εκδορές και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματός του. Ο άνδρας αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απολύθηκε.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα είχε ενοικιαστεί από συγκεκριμένα άτομα τα οποία εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας για ανάκριση.

Πρόκειται για 46χρονο και 53χρονο, οι οποίοι αφίχθηκαν στην Κύπρο πριν από μερικές ημέρες. Από εξετάσεις που ακολούθησαν οι δύο άνδρες παρέδωσαν τελικά στην Αστυνομία μια τσάντα που είχε κλαπεί από διαμέρισμα, ενώ εντοπίστηκε και η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν.

Κατά την ανάκριση τους οι δύο άνδρες παραδέχθηκαν τη διάπραξη άλλων τριών υποθέσεων κλοπών από αυτοκίνητα και κλοπής από πρόσωπο.

Εναντίον των δύο εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Tags: