14/09/2015 09:15

Βρυξέλες: Εκτακτη σύνοδος για το προσφυγικό

Πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλες έκτακτη σύνοδος του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, με κύριο αντικείμενο συζήτησης τη δράση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, θα βρεθεί η εφαρμογή υποχρεωτικού μηχανισμού ανακατανομής προσφύγων, μεταξύ των κρατών – μελών.
Την Κύπρο εκπροσωπεί ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος.

Επαναφέρονται οι έλεγχοι στα σύνορα Γερμανίας- Αυστρίας

Η Γερμανία έθεσε προσωρινά εκτός ισχύος την συνθήκη Σένγκεν, επαναφέροντας τους ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία, αντιδρώντας μ αυτό τον τρόπο στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό προσφύγων που φθάνουν στη Βαυαρία μέσω της Αυστρίας.
Στη διάρκεια της νύχτας Γερμανοί αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στα σύνορα της Βαυαρίας με την Αυστρία και ανέκοπταν πρόσφυγες που επιχειρούσαν να περάσουν στο γερμανικό έδαφος.
Την απόφαση του Βερολίνου ακολούθησε ανακοίνωση της Τσεχίας ότι θα ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι η Γερμανία είναι πλήρως καλυμμένη νομικά να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία.

Σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι η προσωρινή επαναφορά συνοριακών ελέγχων μεταξύ κρατών-μελών είναι μια εξαίρεση που προβλέπεται ρητά στον Κώδικα Συνόρων Σένγκεν και ρυθμίζεται από αυτόν, σε περιπτώσεις κρίσης.
Αύριο ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν θα συναντηθεί με την Γερμανίδα ομόλογό του Αγκελα Μέρκελ για να συζητήσουν το θέμα της αυξανόμενης ροής προσφύγων στην Ευρώπη.

Tags:
Cheap Website Traffic