14/09/2015 08:52

Ήγγικεν η ώρα να μάθουμε γι’ αυτή τη διαφήμιση – Υποσχέθηκαν πολλά πάντως!

Η «Πνοή Λαού», η οποία με τη διαφημιστική της καμπάνια κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου από μια ομάδα πολιτών με στόχο «την κάθαρση του πολιτικού συστήματος, την πάταξη της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, την αναγέννηση του δημοκρατικού πολιτεύματος, την αποκατάσταση των αξιών του λαού μας, την επανατοποθέτηση του Κυπριακού προβλήματος στην ορθή του βάση και την επίλυσή του σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου, των βασικών ελευθεριών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου», όπως αναφέρεται στην πολιτική διακήρυξη.

Το καταστατικό του κόμματος σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στον Τύπο, το οποίο θα παρουσιαστεί σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λευκωσία, περιλαμβάνει ορισμένες πρωτοποριακές διατάξεις. Μεταξύ αυτών το γεγονός ότι απαγορεύει την… είσοδο σε κομματικά στελέχη, τα οποία κατείχαν στο παρελθόν οποιοδήποτε πολιτειακό ή ανώτερο κομματικό αξίωμα. Την ίδια ώρα, τονίζεται ρητά ότι δεν επιτρέπεται η σύμπραξη ή συνεργασία του κινήματος με άλλα πολιτικά κόμματα ή άτομα για εκλογή συγκεκριμένου υποψήφιου.

Στο καταστατικό αναφέρεται επίσης ότι η «Πνοή» θα έχει διάρκεια ζωής επτά χρόνων από την ημερομηνία σύστασής της και στη συνέχεια θα τερματίσει τη λειτουργία της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόμμα θα διοικείται από επταμελή επιτροπή, τα μέλη της οποίας δεν θα διεκδικήσουν αξίωμα στης Βουλευτικές του 2016.

Η Πνοή Λαού θεωρεί τη συμμετοχική δημοκρατία ως θεμελιώδη αρχή των προηγμένων δημοκρατικών πολιτειών και ως εκ τούτου τάσσεται υπέρ:

• Της απόλυτα οριζόντιας ψηφοφορίας

• Της ανάκλησης των αιρετών αξιωματούχων κατά τη διάρκεια της θητείας τους, όταν χαθεί το λαϊκό έρεισμα βάσει του οποίου εξελέγησαν

• Των δημοψηφισμάτων για σημαντικά θέματα

• Της ηλεκτρονικής δημοκρατίας.

Πέραν των πιο πάνω, η Πνοή Λαού υποστηρίζει:

• Την αρχή ότι τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να θέτουν το δημόσιο συμφέρον πάνω από το προσωπικό και το κομματικό.

• Τη μία θητεία των αιρετών πολιτειακών αξιωματούχων, η οποία να μην ξεπερνά τα 5 έτη.

• Την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και των συστάσεων της επιτροπής GRECO για τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων.

514181772-18177.pnoi-laou-to-neo-politiko-schima.17e5714b6ae74eb20edba678c0ffb002

Tags:
Cheap Website Traffic