03/09/2015 11:21

Θα βάζει και τιμωρίες το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΔΕΚ; – Οι αποφάσεις του Πολ. Γρ. του Κινήματος

Σοσιαλιστές αλλά…!

Το Πολιτικό Γραφείο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ κατά τη χθεσινή συνεδρία αποφάσισε τα εξής:

1. Να εισηγηθεί προς την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος την επικύρωση του Ειδικού Κανονισμού για θέματα κομματικής Δεοντολογίας όπως προβλέπεται στο Άρθρο 18 του Καταστατικού της ΕΔΕΚ με βάση την ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου της 14ης Ιουνίου 2015. Ο Ειδικός Κανονισμός προνοεί την ίδρυση Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου προβλέπει και εξασφαλίζει τα ελάχιστα δικαιώματα της φυσικής δικαιοσύνης, το δικαίωμα ακρόασης και την αρχή της αμεροληψίας. Ο Κανονισμός προβλέπει τα αδικήματα και τις συναφείς ποινές που δύναται να επιβληθούν από τα αρμόδια όργανα.

2. Να εγκρίνει το διορισμό Γραμματέα Οικονομικού και πενταμελούς Επιτροπής Οικονομικών, όπως προβλέπεται στα άρθρα 44 και 45 του Καταστατικού, για σκοπούς καλύτερης διαχείρισης, διαφάνειας και ελέγχου των οικονομικών θεμάτων που αφορούν το Κ.Σ. ΕΔΕΚ.

3. Να οργανώσει δημόσιες εκδηλώσεις διαλόγου και προβληματισμού για τις βασικές παραμέτρους του κυπριακού προβλήματος σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Στις εκδηλώσεις θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους διακεκριμένοι Κύπριοι και Ελλαδίτες επιστήμονες και ειδικοί. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία με θέμα «Τα Ανθρώπινα και Πολιτικά Δικαιώματα στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία» με κύριο ομιλητή-εισηγητή τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Σαράντη Ορφανουδάκη.

4. Να εισηγηθεί ομόφωνα προς την Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ, η οποία θα συνέλθει στις 13 Σεπτεμβρίου, τη διενέργεια έκτακτης εκλογικής συνδιάσκεψης στην Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου, σύμφωνα με τα άρθρα 24(2) του Καταστατικού. Το Πολιτικό Γραφείο θεωρεί ότι μόνο μέσα από διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες μπορεί να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες η Επαρχιακή Επιτροπή.
Πιο πάνω διαβάσατε αυτούσια την ανακοίνωση…

Tags: