01/09/2015 13:38

Συναίνεση στο νομοσχέδιο για τους εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων

Σε κλίμα συναίνεσης από τα πολιτικά κόμματα οδηγείται την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τους εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων. Στην Ολομέλεια φαίνεται ότι θα πάει την επόμενη Πέμπτη σχετική τροπολογία του ΔΗΚΟ, που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να καταβάλουν τα μεταβιβαστικά τέλη με δόσεις, ενώ το ΑΚΕΛ δήλωσε την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση νόμου για προστασία από εκποίηση των αγοραστών που έχουν καταβάλει άνω του 80% του οφειλομένου ποσού για το ακίνητό τους.

Τα κόμματα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, ιδιαίτερα για την πρόνοια του νομοσχεδίου να προστατεύονται από εκποίηση οι αγοραστές που έχουν αποπληρώσει πλήρως ή είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους για το ακίνητό τους, αλλά δεν έχουν πάρει τίτλο.

Όπως αναφέρθηκε εκ μέρους του Κτηματολογίου κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, για την πλειοψηφία των 48000 περιπτώσεων για τις οποίες δεν έχουν ακόμα εκδοθεί τίτλοι, έχουν κινηθεί ή θα κινηθούν σύντομα οι διαδικασίες, για την όσο το δυνατό συντομότερη έκδοση τίτλου ιδιοκτησίας. Δεν υπάρχει περίπτωση, όπως αναφέρθηκε, ακινήτου που να έχει αυτοτελή και άνετη κάρπωση και να μην εκδοθεί τίτλος. Εξαίρεση αποτελούν κάπου 2000 περιπτώσει, αναπτύξεων, που ενώ έχουν αδειοδοτηθεί δεν έχουν ολοκληρωθεί ποτέ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic