Νέα συμφωνία Ελληνικής Τράπεζας – ΕΤΕπ ύψους €40 εκατ.

Νέα συμφωνία Ελληνικής Τράπεζας – ΕΤΕπ ύψους €40 εκατ.

Σε ακόμα μια συμφωνία συνεργασίας προχώρησε η Ελληνική Τράπεζα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στοχεύοντας  στην ενίσχυση των κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

  • Επιπρόσθετη ένεση ρευστότητας ύψους €3 εκατ. προς τις επιχειρήσεις
  • Από τον Σεπτέμβρη του 2014 δόθηκαν χαμηλότοκα δάνεια ύψους €220 εκατ. προς στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της Ελληνικής Τράπεζας
  • Προτεραιότητα η απρόσκοπτη στήριξη της κυπριακής οικονομίας, χρηματοδοτώντας υγιείς επιχειρήσεις

Με τη συμφωνία, την οποία εγγυάται η κυβέρνηση, συνολικό ποσό της τάξης των €53.360 εκατ. θα διατεθεί υπό τη μορφή χαμηλότοκων δανείων σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Εταιρείες Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται €40 εκατ. από κεφάλαια της ΕΤΕπ και €13.360 εκατ., τα οποία προέρχονται από κεφάλαια της Ελληνικής Τράπεζας.

Στόχος της Ελληνικής Τράπεζας παραμένει η δημιουργία σωστών θεμελίων για το μέλλον, παρέχοντας την απαραίτητη ρευστότητα σε αξιόχρεες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας.

Διαβάστε επίσης:   Δημιουργούν ΑΗΚ μέσα στην ΑΗΚ ως πρόταση προς την Τρόικα που βολεύει και τις Συντεχνίες!

Κατά την τελετή υπογραφής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Οικονομικών, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας κ. Γιάννης Μάτσης, επισήμανε ότι η συνεχόμενη στήριξη από την ΕΤΕπ επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της προς την κυπριακή οικονομία και το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, αποδεικνύοντας ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο.

Η πρώτη συμφωνία υπογράφθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 με την παροχή δανείου ύψους €35 εκατ. από την ΕΤΕπ. Η δεύτερη το Νοέμβριο του 2015 με την εξασφάλιση €15 εκατ. και η τρίτη τον Μάρτιο του 2017 με την παροχή δανείου ύψους €50 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Τη συμφωνία υπέγραψε εκ μέρους της Ελληνικής Τράπεζας ο CEO του Ομίλου κος Γιάννης Μάτσης,  εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων η Διευθύντρια του Οργανισμού στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη κα. Ανίτα Φούστενμπεργκ.

Διαβάστε επίσης:   Υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας Κύπρου – Ρωσίας για ιατρικό τουρισμό